Voditeljica projekta CHILD-WELL organizirala simpozij na 29. godišnjoj konferenciji hrvatskih psihologa, 9.-12. 11. 2022.

Voditeljica projekta CHILD-WELL (IP-2019-04-6198) dr. sc. Andreja Brajša-Žganec organizirala je simpozij pod nazivom “Obiteljske odrednice dječje dobrobiti i kako možemo djelovati” u sklopu 29. godišnje konferencije hrvatskih psihologa održane u Tuheljskim Toplicama od 9. do. 12. studenog 2022.

U Tuheljski Toplicama od 9. do 12. studenoga 2022. održana je 29. godišnja konferencija hrvatskih psihologa. Za organizaciju tog znanstveno-stručnog skupa s međunarodnim sudjelovanjem zaduženo je Hrvatsko psihološko društvo i ove godine Društvo psihologa Krapinsko-zagorske županije. U četiri dana trajanja prezentirane su nove spoznaje iz područja prakse, ali i iz područja znanstveno-istraživačke psihologije.

Voditeljica projekta CHILD-WELL (IP-2019-04-6198) dr. sc. Andreja Brajša-Žganec, organizirala je simpozij pod nazivom “Obiteljske odrednice dječje dobrobiti i kako možemo djelovati”. U sklopu simpozija prezentirala je rad na podacima iz projekta CHILD-WELL pod nazivom Roditeljske odrednice dječje subjektivne dobrobiti. Autori rada su Andreja Brajša-Žganec, Marija Džida, Toni Babarović, Tihana Brkljačić i Ljiljana Kaliterna Lipovčan.

Sljedeće je izlaganje također bilo vezano uz projekt CHILD-WELL, a održala ga je članica istraživačkog tima Maja Kućar, mag. psych. Naziv izlaganja bio je Jesu li crte ličnosti roditelja povezane s različitim mjerama subjektivne dobrobiti djece? Autorice rada su Maja Kućar, Andreja Brajša-Žganec, Marija Džida, Tihana Brkljačić i Maja Tadić Vujčić.

Na kraju simpozija diskutiralo se o povezanosti dobivenih rezultata prikazanih istraživanja s glavnim uporištima na koje bi se trebalo usmjeriti pri osmišljavanju budućih programa za osnaživanje roditelja u lokalnoj zajednici.

Projekt CHILD-WELL

Također provjeri

Objavljen 33. broj časopisa PILAR

Iz tiska je izašao 33. broj Časopisa za društvene i humanističke studije PILAR. Broj donosi… Pročitaj više o Objavljen 33. broj časopisa PILAR