Paula Greiner i Matija Krizmanić na skupu „O zdravlju i bolesti: od medikalizacije do patologizacije“; Zagreb, 25. 11. 2022.

U sklopu programa 16. Dana Marije Jurić Zagorke, održanih od 22. do 27. studenoga 2022. u Zagrebu, Paula Greiner i Matija Krizmanić održali su 25. studenoga 2022. izlaganje pod naslovom „’Ubiješ oko pa te sažvače… iz dana u dan, iz dana u dan’ – prakse brige o sebi i zdravlju kod osoba u beskućništvu“

– Programska knjižica: O zdravlju i bolesti: od medikalizacije do patologizacije; Zagreb, 25. 11. 2022. 

Izlaganje je održano u sklopu znanstveno-književnog skupa s međunarodnim sudjelovanjem organiziranom na temu O zdravlju i bolesti: od medikalizacije do patologizacije u organizaciji Centra za ženske studije u suradnji s Odsjekom za komparativnu književnost Filozofskog fakulteta u Zagrebu i Odjelom za komunikologiju, medije i novinarstvo Sveučilišta Sjever.

U radu se istraživala međupovezanost društvene isključenosti, beskućništva i zdravlja, s fokusom na prakse brige o sebi i zdravlju kod osoba s iskustvom beskućništva u Zagrebu i Splitu.

Rad se zasniva na obradi kvalitativnih podataka prikupljenih u sklopu CSRP projekta Exploring Homelessness and Pathways to Social Inclusion: A Comparative Study of Contexts and Challenges in Swiss and Croatian Cities (No. IZHRZO_180631/1).

Projekt Istraživanje beskućništva i puteva do socijalne inkluzije

Također provjeri

Predstavljanje platforme „Put karijere“ na 2. konferenciji školskih psihologa – „Horizonti snage“

Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu (29. 2. – 1. 3. 2024.) održana je 2. konferencija… Pročitaj više o Predstavljanje platforme „Put karijere“ na 2. konferenciji školskih psihologa – „Horizonti snage“