Novosti na projektu Prvi svjetski rat u kulturi sjećanja u razdoblju od 30. lipnja do 1. studenog 2022.

Nakon uspješno predanog izvještaja za drugo izvještajno razdoblje projekta Prvi svjetski rat u kulturi sjećanja. Zaboravljena baština (IP-2019-04-5897) članovi projekta nastavili su sa svojim aktivnostima:

U razdoblju od 1. do 8. listopada 2022. voditeljica projekta dr. sc. Ljiljana Dobrovšak boravila je na istraživanju u Arhivu Jugoslavije (Beograd, Srbija), gdje je radila na fondovima Ministarstva vera Kraljevine SHS i Ministarstva pravde Kraljevine Jugoslavije na gradivu čiji je sadržaj odnosi na vojna groblja iz Prvoga svjetskoga rata na prostoru Hrvatske i Slavonije.

Dana 18. listopada 2022. u prostorijama Instituta Pilar održan je sastanak projekta na kojem su članovi projekta raspravljali o budućim zaduženjima i poslovima oko pripreme međunarodne konferencije u 2023. godini.

Krajem listopada i početkom studenog 2022. članovi projekta dr. sc. Mislav Gabelica i dr. sc. Ljiljana Dobrovšak proveli su nekoliko dana na istraživanju u Državnom arhivu Varaždin u Varaždinu.

U Časopisu za suvremenu povijest, br.2/2022. objavljen je rad člana projekta dr. sc. Mislava Gabelice „Doprinos Družbe „Braća Hrvatskog Zmaja“ njegovanju sjećanja na Prvi svjetski rat“; rad je dostupan na poveznici https://hrcak.srce.hr/clanak/406600

Projekt Prvi svjetski rat u kulturi sjećanja

Također provjeri

Projekt CROIDENT: Boka – izvor brojnih istraživanja dr. sc. Domagoja Vidovića, 11. 4. 2024.

U Domu kulture “Josip Marković” u Donjoj Lastvi 11. travnja 2024. jezikoslovac i onomastičar dr.… Pročitaj više o Projekt CROIDENT: Boka – izvor brojnih istraživanja dr. sc. Domagoja Vidovića, 11. 4. 2024.