Dr. sc. Marko Marinić i suradnici predstavili rezultate istraživanja „HEMOQoL“ projekta na brojnim skupovima

Rezultati istraživanja dobiveni u sklopu projekta „HEMOQol – Kvaliteta života odraslih osoba s hemofilijom u Hrvatskoj – Medicinski i psihosocijalni aspekti“ predstavljeni su na nekoliko različitih znanstvenih i stručnih skupova

3.-5. studenog 2022. u Osijeku održan je sastanak KroHem-a, znanstveno-strukovne udruga koja okuplja stručnjake iz područja hematologije iz zemlje i svijeta. U sklopu sekcije za hemostazu i trombozu, dr. sc. Marko Marinić održao je predavanje „Kvaliteta života osoba s hemofilijom u Hrvatskoj – prikaz pojedinih rezultata istraživanja“.

Na konferenciji MIC – Vis, 2022. (Mediterranean Islands Conference), koja je u organizaciji Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar te Sveučilišta VERN održana 14.- 17. rujna 2022., Stanko Rihtar i dr. sc. Marko Marinić sudjelovali su s prezentacijom „Is life with a rare disease better near the sea? Quality of Life of Persons with Haemophilia Living in Croatian Costal and Inland Areas“.

25.-28. kolovoza 2022. održan je 16. Edukacijski ljetni kamp Društva hemofiličara Hrvatske. Dr. sc. Marko Marinić je i ondje održao predavanje naslova „Kvaliteta života osoba s hemofilijom u Hrvatskoj – prikaz pojedinih rezultata istraživanja“, no s nešto drugačijim izborom rezultata, odnosno prezentiran je dio rezultata koji bi sudionicima skupa bili najkorisniji.

U razdoblju 9.-13. srpnja 2022. u Londonu je održan ISTH 2022 Congress u organizaciji International Society on Thrombosis and Haemostasis. Dr. sc. Marko Marinić, Stanko Rihtar te dr. sc. Ana Boban sudjelovali su s prezentacijom „Pain as a Determinant of the Quality of Everyday Functioning of Persons with Haemophilia“.

U organizaciji Svjetske federacije hemofilije (World Federation of Hemophilia) u razdoblju 8.-11. svibnja 2022. održan je WFH 2022 World Congress na kojemu su dr. sc. Marko Marinić i Stanko Rihtar prezentirali rad na temu „Sexual Health of Persons with Hemophilia“.

Projekt HEMOQoL

Također provjeri

Predstavljanje platforme „Put karijere“ na 2. konferenciji školskih psihologa – „Horizonti snage“

Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu (29. 2. – 1. 3. 2024.) održana je 2. konferencija… Pročitaj više o Predstavljanje platforme „Put karijere“ na 2. konferenciji školskih psihologa – „Horizonti snage“