Prilog dr. sc. Inge Tomić-Koludrović i mr. sc. Mirka Petrića analizi stanja nacionalne kulturne politike

Dr. sc. Inga Tomić-Koludrović i mr. sc. Mirko Petrić napisali su poglavlje „Istraživanje i vrednovanje u kulturi“ (str. 255-263) u Pregledu kulturnog razvoja i kulturnih politika u Republici Hrvatskoj koji je objavilo Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske

Svrha publikacije, koju su uredile dr. sc. Romana Matanović Vučković, dr. sc. Aleksandra Uzelac i dr. sc. Dea Vidović, a koja se sastoji od priloga 38 autora i autorica iz raznih područja znanosti o kulturi i kulturne prakse, jest poslužiti kao analitička podloga za izradu Nacionalnog plana razvoja kulture i medija za razdoblje 2022. – 2027. U skladu s Nacionalnom razvojnom strategijom Republike Hrvatske do 2030. godine, taj će se plan donijeti do kraja ove godine.

Važnost publikacije jest u tome što, dvadeset godina nakon objave Nacionalnog izvještaja o kulturnoj politici realiziranog u okviru projekta Vijeća Europe o evaluaciji nacionalnih kulturnih politika, prvi put donosi cjelovitu analizu novog stanja u kulturi, koja će poslužiti za osmišljavanje smjernica kulturne politike za sljedeće desetogodišnje razdoblje.

Izvješće o službenom predstavljanju publikacije u Ministarstvu kulture i medija može se pročitati ovdje:

https://min-kulture.gov.hr/vijesti-8/predstavljen-pregled-kulturnog-razvoja-i-kulturnih-politika-u-republici-hrvatskoj/22835

Publikacija je dostupna u digitalnom obliku na stranicama Ministarstva kulture i medija RH.

Pregled kulturnog razvoja i kulturnih politika

Područni centar Split

Također provjeri

Dr. sc. Lynette Šikić Mićanović: Potpora istraživanju beskućništva u Hrvatskoj i Švicarskoj – uspješna priča, 23. 1. 2024.

Portal švicarskog Federal Department of Foreign Affairs (FDFA) 23. siječnja 2024. objavljuje razgovor s dr.… Pročitaj više o Dr. sc. Lynette Šikić Mićanović: Potpora istraživanju beskućništva u Hrvatskoj i Švicarskoj – uspješna priča, 23. 1. 2024.