MIC – Vis 2022: Konferencija o mediteranskim otocima; Vis, 14.-17. 9. 2022.

Preko 150 sudionika iz 17 zemalja, 109 prezentiranih radova, zanimljive znanstvene rasprave, inspirativni plenarni predavači, studentska izložba fotografija, uzbudljivi koncerti, izlet po otoku, gala večera u prekrasnom krajoliku Fort Georgea i još mnogo toga bilo je dio 4. međunarodne znanstvene konferencija MIC – Vis, 2022. koja je uspješno održana na otoku Visu, Hrvatska, od 14. do 17. rujna 2022. Skup su organizirali Institut društvenih znanosti Ivo Pilar i Sveučilište VERN, pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske i pokroviteljstvom Grada Visa

– Program konferencije i knjiga sažetaka: MIC – Vis 2022, Book of Abstracts
– Galerija: MIC – Vis 2022: Konferencija o mediteranskim otocima; Vis, 14.-17. 9. 2022.

Otvaranje konferencije održano je u atriju Arheološkog muzeja gdje su sudionike pozdravili organizatori i partneri konferencije. Glazbenica Maša Ljotić Plichta izvela je nekoliko violinskih skladbi i pružila nježan i opuštajući ugođaj, dok su učenici viške srednje škole pripremili ukusnu domaću hranu i piće za sudionike konferencije.

Tijekom dva dana konferencije preko 150 sudionika prezentiralo je 109 sažetaka u 14 sesija na kojima se raspravljalo o mnogim zanimljivim temama. Dva ugledna uvodničara, prof. emeritus Frano Barbir s Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Splitu i dr. sc. Mladen Merćep iz Zavoda za translacijsku medicinu Dječje bolnice Srebrnjak, Zagreb, iznijeli su zanimljive spoznaje o Održivoj opskrbi energijom za otoke i stanične imunoterapije raka tijekom njihovih plenarnih sjednica.

Kao finale konferencije sudionici su uživali u gala večeri koja je održana u prekrasnom interijeru Fort Georgea, okružena prekrasnim krajolikom i neusporedivim pogledom na more. Za šarmantnu atmosferu na koncertu koji je održan prije svečane večere pobrinuo se Neno Munitić, gitarist s brojnim nagradama i priznanjima.

Posljednjeg dana konferencije sudionici su se opustili u izletima po otoku Visu pod vodstvom lokalnih vodiča gdje su saznali zanimljivosti o otoku i njegovoj bogatoj povijesti.

MIC – Vis 2022

Područni centar Vis

Također provjeri

Dr. sc. Anja Wertag na konferenciji Empirijska istraživanja u psihologiji; Beograd, 22.-24. 3. 2024.

Dr. sc. Anja Wertag sudjelovala je od 22. do 24. ožujka 2024. na međunarodnoj konferenciji… Pročitaj više o Dr. sc. Anja Wertag na konferenciji Empirijska istraživanja u psihologiji; Beograd, 22.-24. 3. 2024.