Dr. sc. Renata Glavak Tkalić i Josip Razum na edukaciji nastavnika i roditelja u području prevencije ovisnosti u sklopu projekta Erasmus+ u Beogradu, 29. 8. – 2. 9. 2022.

Na Medicinskom fakultetu u Beogradu održana je edukacija u sklopu projekta ERASMUS+ projekta Prevencija ovisnosti kod mladih kroz pristup usmjeren na obitelj i školu (AddFree – Preventing smoking, alcohol and Internet addictions among children and adolescents: A family oriented training approach for adult learners and educators). Osim Instituta Pilar, partneri na projektu su Institut Prolepsis i Idryma Ormylia (Grčka), Bulgaria Youth Prevention (Bugarska) Medicinski fakultet Univerziteta u Beogradu (Srbija) i Center for Social Innovation (Cipar)

Cilj projekta je razviti inovativan trening za prevenciju pušenja, alkoholizma i ovisnosti o internetu kod djece i adolescenata, dostupan na internetskim stranicama projekta za sve zainteresirane. Projektom se promiče pristup prevenciji usmjeren na obitelj, a istovremeno se bavi školskim i širim društvenim kontekstom te promiče zdravu interakciju između obitelji, škole, vršnjaka i društva. U sklopu edukacije preliminarni trening, kojeg će budući polaznici prolaziti samostalno na internetskoj platformi, prezentiran je nastavnicima i roditeljima iz zemalja iz kojih dolaze partneri na projektu. Dr. sc. Renata Glavak Tkalić i Josip Razum prezentirali su module treninga koje je izradio Institut Pilar. Kroz pet dana intenzivnog predstavljanja sadržaja i interakcije s roditeljima i nastavnicima, potvrđeno je da je trening na visokoj razini te da je spreman za postavljanje na internetsku platformu. Uključeni roditelji i nastavnici izrazili su zadovoljstvo naučenim te su po završetku imali pismenu provjeru znanja, nakon koje su dobili certifikate o završenoj edukaciji.

Sljedeći koraci u projektu odnose se na diseminaciju i promociju projekta odnosno platforme. Projekt će u Hrvatskoj biti promoviran na posebnom događaju u Zagrebu u listopadu 2022.

Projekt ADD-FREE

Također provjeri

Objavljen 163. broj časopisa DRUŠTVENA ISTRAŽIVANJA

Iz tiska je izašao 163. netematski broj časopisa Društvena istraživanja (1/2024). Broj donosi 6 izvornih… Pročitaj više o Objavljen 163. broj časopisa DRUŠTVENA ISTRAŽIVANJA