Dr. sc. Marina Kotrla Topić na okruglom stolu na temu „Vršnjačko nasilje“; Osijek, 3. 6. 2022.

Dr. sc. Marina Kotrla Topić sudjelovala je na okruglom stolu na temu „Vršnjačko nasilje“ održanom 3. lipnja 2022. u Osijeku, u organizaciji Odbora za obitelj, mlade i sport Hrvatskoga sabora.Iz medija

Na okruglom stolu sudjelovali su stručnjaci koji se sustavno bave ovom problematikom te predsjednica saborskog Odbora za obitelj, mlade i sport dr. sc. Vesna Vučemilović, nekolicina saborskih zastupnika te predstavnici Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije. Sudionici su razmatrali pitanje kako su pandemijske mjere djelovale na mentalno zdravlje i kako se to odrazilo na vršnjačko nasilje, kojega, kako je rečeno, ima sve više. Dr. sc. Kotrla Topić govorila je o rezultatima znanstvenih istraživanja provedenih u Institutu Pilar o korištenju digitalnih medija među djecom te elektroničkom nasilju među vršnjacima tijekom pandemije.

Iz medija

– Osijek Express: U Osijeku: Održan okrugli stol na temu “Vršnjačkog nasilja”
– HRT: Vršnjačko nasilje u porastu
– TV Našice: Vršnjačko nasilje uvijek aktualno i treba ga prevenirati
– Tportal: Situacija je alarmantna: Svaki peti srednjoškolac žrtva je vršnjačkog nasilja
– Radio Đakovo: Okrugli stol o vršnjačkom nasilju
– Miholjština.info: ODRŽAN OKRUGLI STOL NA TEMU “VRŠNJAČKO NASILJE”
– STV: Stručnjaci: Vršnjačko nasilje velikim se dijelom preselilo na društvene mreže

Područni centar Osijek

Također provjeri

Dr. sc. Dražen Živić i dr. sc. Sandra Cvikić na obilježavanju 15. godišnjice osnutka Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata; Subotica, 11. 4. 2024.

Na poziv gđe Katarine Čeliković, ravnateljice Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata iz Subotice (Republika Srbija),… Pročitaj više o Dr. sc. Dražen Živić i dr. sc. Sandra Cvikić na obilježavanju 15. godišnjice osnutka Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata; Subotica, 11. 4. 2024.