Dr. sc. Danijel Vojak na panel diskusiji „Komemoracija holokausta u Hrvatskoj: između globalnih i lokalnih politika sjećanja“, 12. 5. 2022.

Dr. sc. Danijel Vojak sudjelovao je na panel diskusiji „Komemoracija holokausta u Hrvatskoj: između globalnih i lokalnih politika sjećanja“, koja se održala 12. svibnja 2022. u Novinarskom domu u Zagrebu.Program

Drugi sudionici panela bili su Vesna Teršelič (voditeljica, Documenta – Centar za suočavanje s prošlošću), dr. sc. Ognjen Kraus (predsjednik, Židovska općina Zagreb i Koordinacija židovskih općina u Republici Hrvatskoj) i Milan Radanović (povjesničar iz Arhiva Srba u Hrvatskoj, SNV). Moderatorica panela bila je dr. sc. Sanja Horvatinčić (Institut za povijest umjetnosti). – Sudionici su raspravljali o pitanjima vezanim za spomenik žrtvama holokausta i ustaškog režima na kolodvoru u Zagrebu, kao i druga pitanja vezana uz kulturu sjećanja u Republici Hrvatskoj.

Iz medija

https://www.glasistre.hr/hrvatska/rasprava-brojne-kritike-politike-sjecanja-u-hrvatskoj-796148
https://www.24sata.hr/news/brojne-kritike-politike-sjecanja-u-hrvatskoj-sruseni-su-brojni-spomenici-zrtvama-fasizma-835225

Dr. sc. Danijel Vojak

Također provjeri

Maja Kućar: “Inteligencija – od znanstvenog gledišta do svakodnevnih mitova”; Festival znanosti, 22.-26. 4. 2024.

Asistentica iz Područnog centra Varaždin – Maja Kućar, održala je na Festivalu znanosti predavanje pod… Pročitaj više o Maja Kućar: “Inteligencija – od znanstvenog gledišta do svakodnevnih mitova”; Festival znanosti, 22.-26. 4. 2024.