Dr. sc. Dražen Živić: “Hrvatska u demografskoj depopulaciji i izumiranju”, 16. 3. 2022.

Pomoćnik ravnatelja Instituta Pilar, dr. sc. Dražen Živić, sudjelovao je 16. ožujka 2022. godine na Okruglom stolu “Demografija – stanje, izazovi i rješenja” koji se u organizaciji Veleučilišta Lavoslav Ružička i njegova Studentskog poduzetničkog inkubatora, održao u velikoj kongresnoj dvorani Veleučilišta u Vukovaru. Dr. sc. Živić uvodno je govorio o temi: “Hrvatska u demografskoj depopulaciji i izumiranju”.Iz medija

Svojim izlaganjem dr. sc. Dražen Živić predstavio je prve rezultate popisa 2021. godine kao i aktualne demografske trendove u reprodukciji i migracijama stanovništva na nacionalnoj i županijskoj razini. Okruglom je stolu nazočio i dr. sc. Mateo Žanić, voditelj Područnoga centra Instituta Pilar u Vukovaru.

Iz medija

– VEVU: Okrugli stol „DEMOGRAFIJA – stanje, izazovi i rješenja“, 17. 3. 2022.
– Hrvatski radio Vukovar: OKRUGLI STOL “DEMOGRAFIJA – STANJE, IZAZOVI I RJEŠENJA“, 16. 3. 2022.

Područni centar Vukovar

Također provjeri

Projekt MOTIKA predstavljen na skupu Osnaživanje potencijala za preventivne aktivnosti u zajednici; Osijek, 8.-10. 2. 2024.

Članovi istraživačke grupe prof. dr. sc. Ana Belajdžić (Filozofski fakultet Sveučilišta u Osijeku), prof. dr.… Pročitaj više o Projekt MOTIKA predstavljen na skupu Osnaživanje potencijala za preventivne aktivnosti u zajednici; Osijek, 8.-10. 2. 2024.