Dr. sc. Marin Beroš održao predavanje u sklopu e-tribine Odsjeka za povijest Filozofskog fakulteta u Puli, 16. 12. 2021.

Dr. sc. Marin Beroš, voditelj Područnog centra Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar u Puli, održao je 16. prosinca 2021., na poziv Odsjeka za povijest Filozofskog fakulteta Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, predavanje Povijesni razvoj ideje kozmopolitizma. Predavanje je održano u virtualnom obliku, u sklopu e-tribina Odsjeka za povijest uz dobar odaziv publike sastavljene pretežno od kolega i studenata povijesne znanosti

Predavanje dr. sc. Beroša primarno je bilo usmjereno na povijesni aspekt njegova dugogodišnjeg istraživanja kozmopolitizma, no izneseni su i neki novi uvidi, potaknuti globalnom pandemijom i sve većim rastom „kozmopolitskog pesimizma“ u znanstvenoj literaturi. Izlaganje je, usprkos virtualnom okruženju koje najčešće nije poticajno za znanstvenu raspravu, potaklo publiku na sadržajnu multidisciplinarnu razmjenu mišljenja.

Odsjek za povijest Filozofskog fakulteta u Puli

Područni centar Pula

Također provjeri

Dr. sc. Vinicije B. Lupis: Predavanje “Albanske obitelji u Dubrovniku i Dubrovčani na Kosovu”; Dubrovnik, 26. 1. 2023.

U organizaciji Dubrovačkih knjižnica, a u okviru Feste sv. Vlaha, 26. siječnja 2023. u Znanstvenoj… Pročitaj više o Dr. sc. Vinicije B. Lupis: Predavanje “Albanske obitelji u Dubrovniku i Dubrovčani na Kosovu”; Dubrovnik, 26. 1. 2023.