Dr. sc. Anita Bušljeta Tonković na edukaciji u Velikoj Britaniji, 3.-5. 10. 2021.

Voditeljica HRZZ UIP-2019-04 RURALIKA (3024) projekta dr. sc. Anita Bušljeta Tonković boravila je od 3. do 5. listopada 2021. na edukaciji na Sveučilištu Northumbria u Newcastleu (Velika Britanija)

Tijekom edukacije dr. sc. Anita Bušljeta Tonković ostvarila je suradnju s profesorom Garyjem Bosworthom, voditeljem istraživanja na Odjelu za poduzetništvo, inovacije i strategije (Northumbria University Business School), koji je također dio iNCITE (Northumbria Centre for Innovation Regional Transformation and Entrepreneurship) stručnog tima. Stručnjaci tima, posvećeni istraživanju socioekonomske dimenzije razvoja ruralnih prostora u Engleskoj i Velikoj Britaniji, održali su s voditeljicom projekta radne sastanke na temu oblikovanja teorijskog okvira, pripreme početnog stadija terenskog istraživanja, odnosno odabira početnih indikatora modernizacijskih i tranzicijskih procesa, s naglaskom na društvenu i ekonomsku dimenziju održivog razvoja u ruralnoj regiji Lici i ostalim ruralnim regijama u Hrvatskoj. Posebna je pažnja posvećena istraživanjima provedenima u ruralnoj Engleskoj, odnosno u regiji Northumbrialand (Sjeveroistočna Engleska), iz kojih mogu biti izvedene smjernice istraživanja na projektu RURALIKA.

Voditeljica projekta sudjelovala je i na edukaciji provedenoj u NICRE-u (National Innovation Centre – Rural Enterprise), gdje su u fokusu rasprave bili dobri primjeri iz prakse održivog ruralnog razvoja u Sjeveroistočnoj Engleskoj.

Dr. sc. Bušljeta Tonković trodnevnu je edukaciju završila posjetom ruralnom području (Northumberland National Park, The Sill: National Landscape Discovery Centre i The Wheelbirks Farm) i upoznala se s uspješnim primjerom ruralnog razvoja i poduzetništva.

Projekt RURALIKA

Područni centar Gospić

Također provjeri

Predstavljanje platforme „Put karijere“ na 2. konferenciji školskih psihologa – „Horizonti snage“

Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu (29. 2. – 1. 3. 2024.) održana je 2. konferencija… Pročitaj više o Predstavljanje platforme „Put karijere“ na 2. konferenciji školskih psihologa – „Horizonti snage“