Dr. sc. Jelka Vince Pallua na predstavljanju knjige SILVA RERUM. Bilješke o ishodištima pučkih tradicija, 26. 10. 2021.

Dr. sc. Jelka Vince Pallua, znanstvena savjetnica u trajnom zvanju u Institutu Pilar i zamjenica pročelnice Odjela za etnologiju i arheologiju Matice hrvatske, sudjelovala je 26. listopada 2021. u predstavljanju knjige etnologa i povjesničara dr. sc. Damira Zorića Silva rerum. Bilješke o ishodištima pučkih tradicija održanom u palači Matice hrvatske u Zagrebu.Matica hrvatska

Pozivnica za predstavljanje knjige Damira Zorića “SILVA RERUM. Bilješke o ishodištima pučkih tradicija”; Zagreb, 26. 10. 2021.

Autor je u monografiji uspio duboko ući u etnološke i folklorističke analize, ali i u kulturnopovijesne, historiografske, filološke, jezikoslovne, religijske i politološke hrvatske teme koje mogu biti zanimljive znanstvenicima Instituta Pilar, ali i široj zainteresiranoj javnosti.

Prikaz knjige

– Jelka Vince Pallua: Damir Zorić: Silva rerum. Bilješke o ishodištima pučkih tradicija, Studia ethnologica Croatica , Vol. 33 No. 1, 2021., str. 320-325.

Dr. sc. Jelka Vince Pallua

Također provjeri

Maja Kućar: “Inteligencija – od znanstvenog gledišta do svakodnevnih mitova”; Festival znanosti, 22.-26. 4. 2024.

Asistentica iz Područnog centra Varaždin – Maja Kućar, održala je na Festivalu znanosti predavanje pod… Pročitaj više o Maja Kućar: “Inteligencija – od znanstvenog gledišta do svakodnevnih mitova”; Festival znanosti, 22.-26. 4. 2024.