Predstavljanje knjige Kulturni identitet Vukovara u Koprivnici, 30. 9. 2021.

U Koprivnici je 30. rujna održana promocija knjige “Kulturni identitet Vukovara. Prilozi za istraživanje baštine i baštinika” koja je objavljena u izdanju Državnog arhiva u Vukovaru i Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar. Promocija je organizirana u sklopu obilježavanja 30. godišnjice preuzimanja vojarne u Koprivnici te Dana koprivničkih branitelja. Iz medija

Predstavljanje knjige Kulturni identitet Vukovara u Koprivici, 30. 9. 2021.

Nakon pozdravnih govora koje su uputili dr. sc. Robert Čimin, ravnatelj Muzeja grada Koprivnice i prof. Petar Elez, ravnatelj Državnog arhiva u Vukovaru, o knjizi su govorili akademik Dragutin Feletar, dr. sc. Mateo Žanić te mr. sc. Ivan Hubalek.

Tijekom predstavljanja ukazano je na važnost baštine u suvremenom svijetu kao i na bogatstvo vukovarske baštine ali se podsjetilo i na snažne kulturne veze uspostavljene između Koprivnice i Vukovara u godinama progonstva.

Pozivnica za predstavljanje knjige Kulturni identitet Vukovara; Koprivica, 30. 9. 2021.

Iz medija

https://www.glaspodravine.hr/predstavljena-knjiga-kulturni-identitet-vukovara/

O knjizi Kulturni identitet Vukovara

Područni centar Vukovar

Također provjeri

Dr. sc. Ljiljana Dobrovšak na 30. Međunarodnom znanstvenom skupu „Nijemci i Austrijanci u hrvatskom kulturnom krugu“; Osijek, 11-13. 11. 2022.

Na već tradicionalnom međunarodnom znanstvenom skupu „Nijemci i Austrijanci u hrvatskom kulturnom krugu“ koji se… Pročitaj više o Dr. sc. Ljiljana Dobrovšak na 30. Međunarodnom znanstvenom skupu „Nijemci i Austrijanci u hrvatskom kulturnom krugu“; Osijek, 11-13. 11. 2022.