Dr. sc. Andreja Brajša-Žganec i dr. sc. Ljiljana Kaliterna Lipovčan na konferenciji “Kvaliteta života i prilagodba u virulentnom svijetu“, 24.-28. 8. 2021.

Dr. sc. Andreja Brajša-Žganec i dr. sc. Ljiljana Kaliterna Lipovčan sudjelovale su na online konferenciji Međunarodne udruge za istraživanje kvalitete života “Kvaliteta života i prilagodba u virulentnom svijetu“ održanoj 24.-28. kolovoza 2021. Na konferenciji su izlagale rezultate istraživanja provedenog u okviru projekta „Dobrobit djeteta u kontekstu obitelji“, koji vodi dr. sc. Andreja Brajša-Žganec uz financijsku potporu Hrvatske zaklade za znanost

Znanstvenici iz različitih zemalja u 268 pojedinačnih izlaganja prezentirali su svoje radove na temu kvalitete života u različitim društvima, kulturama i skupinama ljudi; izazova suvremenog društva i njihovih utjecaja na živote pojedinaca te mogućnosti da se suvremene politike usmjere na poboljšanje kvalitete života.

Dr. sc. Andreja Brajša-Žganec izlagala je o povezanosti između roditeljskog ponašanja i emocionalne regulacije u ranoj adolescenciji, a dr. sc. Ljiljana Kaliterna Lipovčan o obiteljskoj otpornosti i njezinom utjecaju na subjektivnu dobrobit majki i očeva.

Andreja Brajša-Žgane, Marija Džida, Ljiljana Kaliterna Lipovčan, Zvjezdana Prizmić Larsen i Toni Babarović: Association between parental behaviours and emotion regulation strategies in early adolescence (https://www.bib.irb.hr/1140945)

Ljiljana Kaliterna Lipovčan, Andreja Brajša-Žganec, Marija Džida, Marina Kotrla-Topić i Renata Miljević-Riđički: Family resiliency and mothers’ and fathers’ subjective well-being (https://www.bib.irb.hr/1140940)

Projekt CHILD-WELL

Također provjeri

Predstavljanje zbornika radova IDENTITET HRVATA BOKE KOTORSKE; Zagreb, 18. 3. 2024.

Institut društvenih znanosti Ivo Pilar u suradnji s Hrvatskim kulturnim društvom Napredak organizirao je predstavljanje… Pročitaj više o Predstavljanje zbornika radova IDENTITET HRVATA BOKE KOTORSKE; Zagreb, 18. 3. 2024.