Dr. sc. Sandra Cvikić na okruglom stolu „Utjecaj blokade na međunarodnu politiku“; Nuštar, 1. 7. 2021.

Dr. sc. Sandra Cvikić je na poziv Zajednice povratnika hrvatskoga Podunavlja sudjelovala na okruglom stolu na temu „Utjecaj blokade na međunarodnu politiku“ koji je upriličen povodom obilježavanja sjećanja na početak akcije prognanika u blokadi UNPROFOR-ovih postrojbi 1. srpnja 1994. godine. Okrugli stol održan je u Nuštru 1. srpnja 2021. u prostorijama općine, gdje se raspravljalo o procesu mirne reintegracije hrvatskoga Podunavlja i aktivnostima prognanika koje su prethodile tom procesu

Nuštar-Marinci, 1. 7. 2021. – U organizaciji Zajednice povratnika hrvatskog podunavlja obilježena obljetnica najveće akcije hrvatskih prognanika, blokada zaštitnih vojnih snaga ujedinjenih naroda UNPROFOR, koja je započela 1. srpnja 1994. na punktovima UNPROFOR-a i trajala je 46 dana. Otkrivena je spomen ploča na mjestu nekadašnjeg punkta Nuštar-Marinci. Na fotografiji dr. sc. Sandra Cvikić (Institut Ivo Pilar)

Iz medija

– Narod.hr: Povratnici Hrvatskoga Podunavlja: Blokada UNPROFOR-a bila je najveća pobjeda hrvatskih prognanika, 1. 7. 2021.

Područni centar Vukovar

Također provjeri

Znanstveni susreti u Institutu Pilar na temu rada za opće dobro; Vukovar, 25. 1. 2023.

U prostorijama Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar, Područni centar Vukovar 25. siječnja 2023. održana su… Pročitaj više o Znanstveni susreti u Institutu Pilar na temu rada za opće dobro; Vukovar, 25. 1. 2023.