Predstavljanje knjige KULTURNI IDENTITET VUKOVARA; Vukovar, 9. 6. 2021.

U povodu obilježavanja Međunarodnoga dana arhiva, u multimedijalnoj dvorani Veleučilišta “Lavoslav Ružička” u Vukovaru, u organizaciji Državnoga arhiva u Vukovaru i Područnoga centra Instituta Pilar u Vukovaru 9. lipnja 2021. održano je svečano predstavljanje knjige/zbornika radova KULTURNI IDENTITET VUKOVARA. Prilozi za istraživanje baštine i baštinika

Predstavljanje knjige KULTURNI IDENTITET VUKOVARA; Vukovar, 9. 6. 2021.

Knjiga je zajednički nakladnički projekt DAVU i Instituta Pilar, kojega urednički potpisuju profesor Petar Elez i doc. dr. sc. Mateo Žanić i koja predstavlja nastavak višegodišnje uspješne suradnje između ove dvije institucije. Nazočne na predstavljanju, među kojima su bili uglednici iz vukovarske znanstvene i kulturne zajednice, autori znanstvenih i stručnih rasprava u knjizi te studenti vukovarskog veleučilišta, uvodno su pozdravili dekan Veleučilišta dr. sc. Željko Sudarić i, u ime ministrice kulture i medija RH, gđa Zdenka Predrijevac, pročelnica Konzervatorskog odjela u Vukovaru. O knjizi, njezinom nastanku, strukturi i porukama te o važnosti istraživanja baštine i identiteta uopće, napose vukovarskog kao višeslojnog, govorili su dr. sc. Dražen Živić, pomoćnik ravnatelja Instituta Pilar, gđa Mirela Hutinec, ravnateljica Nacionalnog muzeja Vučedolske kulture, docent na Filozofskom fakultetu u Osijeku, dr. sc. Domagoj Tomas, jedan od recenzenata, profesor Petar Elez, ravnatelj Državnoga arhiva u Vukovaru te doc. dr. sc. Mateo Žanić, voditelj Područnoga centra Instituta Pilar u Vukovaru.

Pozivnica za predstavljanje knjige KULTURNI IDENTITET VUKOVARA; Vukovar, 9. 6. 2021.

O knjizi KULTURNI IDENTITET VUKOVARA

Područni centar Vukovar

Također provjeri

Sudjelovanje članova projekta Prvi svjetski rat u kulturi sjećanja. Zaboravljena baština na znanstvenim skupovima u studenome 2022.

Članovi projekta „Prvi svjetski rat u kulturi sjećanja. Zaboravljena baština“ dr. sc. Ljiljana Dobrovšak, dr.… Pročitaj više o Sudjelovanje članova projekta Prvi svjetski rat u kulturi sjećanja. Zaboravljena baština na znanstvenim skupovima u studenome 2022.