Dr. sc. Rebeka Mesarić Žabčić na 14. seminaru Josipa Roglića “Hrvatska i Europska unija”, 14. 5. 2021.

Dr. sc. Rebeka Mesarić Žabčić sudjelovala je 14. svibnja 2021. godine na 14. seminaru Josipa Roglića koji su organizirali Sveučilište u Zadru, Odjel za geografiju, HGD Zadar, Agencija za odgoj i obrazovanje i Grad Zadar

Program 14. seminara Josipa Roglića “Hrvatska i Europska unija”, 14. 5. 2021.

Tema skupa bila je Hrvatska i Europska unija, a dr. sc. Rebeka Mesarić Žabčić održala je predavanje na temu Migracije iz Hrvatske u zemlje članice Europske unije.

U predavanju je bilo riječi o novom valu iseljavanja stanovništva izvan granica Republike Hrvatske nakon 1. srpnja 2013. godine, o problemima budućnosti hrvatskoga društva i posebno značajnom pitanju koje zabrinjava struku – pojačanom odlasku osoba mlađe dobi i čitavih obitelji.

Na skupu su predavanje uz ostale hrvatske znanstvenike održali i zastupnici Republike Hrvatske u Europskom parlamentu: Sunčana Glavak, Karlo Ressler, Tonino Picula i Biljana Borzan.

Skup su otvorili dr. sc. Dubravka Brezak Stamać, ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje, prof. dr. sc. Dijana Vican, rektorica Sveučilišta u Zadru, dr. sc. Lena Mirošević, pročelnica Odjela za geografiju, dr. sc. Jadranka Brkić-Vejmelka, predsjednica Hrvatskoga geografskog društva – Zadar.

Dr. sc. Rebeka Mesarić Žabčić

Također provjeri

Dr. sc. Dražen Živić i dr. sc. Sandra Cvikić na obilježavanju 15. godišnjice osnutka Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata; Subotica, 11. 4. 2024.

Na poziv gđe Katarine Čeliković, ravnateljice Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata iz Subotice (Republika Srbija),… Pročitaj više o Dr. sc. Dražen Živić i dr. sc. Sandra Cvikić na obilježavanju 15. godišnjice osnutka Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata; Subotica, 11. 4. 2024.