Završna konferencija projekta Poboljšanje vještina u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju – ImproVET, 23. 4. 2021.

Dana 23. travnja 2021. održana je završna konferencija Erasmus+ KA3 istraživačkog projekta „Improving Skills in Vocational Education and Training – ImproVET“ na online platformi Zoom, koja je okupila više od 80 sudionika iz nekoliko zemalja. Konferenciju je organizirao projektni partner Gospodarska zbornica Slovenije uz suradnju svih uključenih projektnih partnera

Konferenciju su otvorili nositelji ImproVET projekta, predstavnici Hrvatske gospodarske komore. Izlaganjem su se sudionicima obratili predstavnici Ministarstva znanosti i obrazovanja, Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih Republike Hrvatske te Instituta Republike Slovenije za strukovno obrazovanje i osposobljavanje (CPI). Na konferenciji je izlaganjem sudjelovao i gospodin Dennis van Gessel, predstavnik Europske komisije (DG EMP). Iz Instituta Plar na konferenciji su sudjelovali dr. sc. Josip Burušić, Mirta Blažev, Maja Ribar i Mirela Crljen, a na temu Usporedni pregled i SWOT analiza slovenskih i hrvatskih kvalifikacijskih okvira kao ishod projekta ImproVET izlagali su Mirta Blažev i dr. sc. Josip Burušić.

Projekt Improving Skills in Vocational Education and Training – ImproVET, koji je započeo u studenome 2018. godine, financira Europska unija u okviru programa Erasmus+. Nositelj projekta je Hrvatska gospodarska komora, a hrvatski partneri Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, Strojarska tehnička škola Faust Vrančić, Institut društvenih znanosti Ivo Pilar. Slovenski su partneri Centar Republike Slovenije za strukovno obrazovanje (CPI), Gospodarska komora Slovenije – Centar za poslovno obrazovanje i Školski centar Slovenske Konjice – Zreče. Opći cilj projekta bio je i pridonijeti razvoju visokokvalificirane i mobilne radne snage, podržati zajednički razvoj strukovnog obrazovanja i osposobljavanja (SOO) u Europi te ojačati njegovu kvalitetu, relevantnost i privlačnost. Znanstvenici Instituta Pilar imali su u projektu važnu ulogu vezano uz znanstvenu potporu, analize kvalifikacijskih okvira u dvjema zemljama te osiguranje kvalitete.

Ovaj projekt je, uz drugi institutski projekt koji isti istraživački tim provodi zajednički s Ministarstvom rada, obitelji i socijalne politike (Implementacija HKO i razvoj alata u povezivanju obrazovanja i tržišta rada), tekući istraživački projekt kojim Institut aktivno sudjeluje u nacionalno važnim aktivnosti u Republici Hrvatskoj koja se odnosi na unaprjeđenje obrazovnog sustava i modernizaciju Hrvatskoga kvalifikacijskog okvira.

Više o projektu te završnoj konferenciji vidjeti na službenoj stranici projekta: https://improvet.hgk.hr

Projekt ImproVET

Također provjeri

Predstavljanje platforme „Put karijere“ na 2. konferenciji školskih psihologa – „Horizonti snage“

Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu (29. 2. – 1. 3. 2024.) održana je 2. konferencija… Pročitaj više o Predstavljanje platforme „Put karijere“ na 2. konferenciji školskih psihologa – „Horizonti snage“