Dr. sc. Caroline Hornstein Tomić na Research & Innovation Forumu, 7.-9. 4. 2021.

Od 7. do 9. travnja 2021. održana je konferencija „Research & Innovation Forum 2021 – Managing Continuity, Innovation, and Change in the Post-Covid World: Technology, politics and society“ u organizaciji instituta Research & Innovation.Rii

Znanstvena savjetnica dr. sc. Caroline Hornstein Tomić sudjelovala je zajedno s Dorom Bagić i Majom Kurilić u panelu „Depopulation, the Global Competition for Talent, and The Digital Diaspora“. Prezentacijom pod naslovom „Quarantining in Croatia – has the COVID 19 pandemic spurred homeland return?“ prikazana su trenutačna istraživanja o (re)migraciji visokokvalificiranih mladih i digitalnim nomadima u Hrvatskoj.

Rii Forum godišnja je vodeća međunarodna konferencija koja istražuje pitanja na sjecištu tehnologije, društva i politike. Okuplja istraživače, akademike i praktičare u multidisciplinarnoj i empirijski vođenoj raspravi o ključnim pitanjima današnjice koja utječu na dinamiku društvene interakcije. Suvremena digitalna dostignuća, inovacije i obrazovanje nalaze se u središtu rasprava održanih tijekom konferencije, s posebnim naglaskom na doba pandemije bolesti Covid-19. Uslijed povezanih društvenih, političkih i ekonomskih implikacija potvrđena je potreba za temeljitom i otvorenom raspravom te je upravo iz tog razloga Rii Forum 2021 posvećen organizaciji rasprave na navedene teme.

Dr. sc. Caroline Hornstein Tomić

Također provjeri

Istraživački posjet dr. sc. Johna Paula Newmana sa Sveučilišta Maynooth (Irska) Institutu Pilar, 18.-24. 3. 2024.

Od 18.-24. ožujka 2024. na Institutu društvenih znanosti Ivo Pilar u istraživačkom posjetu boravio je… Pročitaj više o Istraživački posjet dr. sc. Johna Paula Newmana sa Sveučilišta Maynooth (Irska) Institutu Pilar, 18.-24. 3. 2024.