Projekt GENMOD: Članovi projekta održali izlaganje na 8. konferenciji Istraživačke mreže za Sociologiju kulture Europskog sociološkog društva (ESA), 10. 3. 2021.

Na 8. konferenciji Istraživačke mreže za Sociologiju kulture Europskog sociološkog društva (European Sociological Association – ESA), pod naslovom En-Compass-ing Culture(s) Beyond East/West and South/North, održanoj u razdoblju od 10. do 12. ožujka 2021. godine, voditeljica projekta GENMOD dr. sc. Inga Tomić-Koludrović i suradnici na projektu mr. sc. Mirko Petrić i dr. sc. Filip Užarević održali su izlaganje „Gender and Modernity. Cultural Consumption of Men and Women in Croatia“

– Konferencija: En-Compass-ing Culture(s): Beyond East/West and South/North

Voditeljica projekta GENMOD dr. sc. Inga Tomić-Koludrović i mr. sc. Mirko Petrić sudjelovali su u radu konferencije Istraživačke mreže za Sociologiju kulture pri krovnom europskom sociološkom udruženju – Europskom sociološkom društvu (ESA). U izlaganju naslovljenom „Gender and Modernity. Cultural Consumption of Men and Women in Croatia“ predstavljeni su rezultati dijela analiza na projektu GENMOD Relacijski rodni odnosi u Hrvatskoj modernizacijske i razvojne perspektive (HRZZ-IP-2016-06-6010) koje se odnose na rod, kulturnu potrošnju i modernizacijske procese.

Istraživanje na temelju kojega je nastalo predavanje provedeno je u okviru projekta „Relacijski rodni identiteti u Hrvatskoj: modernizacijske i razvojne perspektive“, koji podržava Hrvatska zaklada za znanost (HRZZ-IP-2016-6-6010). Cilj projekta GENMOD je istražiti rodne identitete muškaraca i žena u post-tranzicijskoj Hrvatskoj s motrišta novijih teorija modernizacije i teorija razvoja. Projekt se temelji na postavci da se modernizacijske i razvojne sposobnosti pojedinog društva mogu procijeniti analizom rodnih odnosa.

Projekt GENMOD

Također provjeri

Dr. sc. Rebeka Mesarić Žabčić na prvom radnom sastanku projekta NOHA; Bruxelles, 1.-4. 3. 2024.

U razdoblju od 1.-4. ožujka 2024. dr. sc. Rebeka Mesarić Žabčić u okviru projekta NOHA… Pročitaj više o Dr. sc. Rebeka Mesarić Žabčić na prvom radnom sastanku projekta NOHA; Bruxelles, 1.-4. 3. 2024.