Dr. sc. Caroline Hornstein Tomić na kongresu „Coming of Age on Earth: Legacies and Next Generation Anthropology“, 9.-14. 3. 2021.

Od 9. do 14. ožujka 2021. održan je kongres „Coming of Age on Earth: Legacies and Next Generation Anthropology“ u organizaciji Međunarodne unije antropoloških i etnoloških znanosti (International Union of Anthropological and Ethnological Sciences, IUAES)

IUAES je svjetska organizacija znanstvenika i institucija koji djeluju u području antropologije i etnologije. Cilj joj je širiti znanje i komunikaciju među znanstvenicima iz svih dijelova svijeta kako bi se pridonijelo boljem razumijevanju društva i održivoj budućnosti. IUAES-ovi svjetski kongresi održavaju se svake pete godine, a inter-kongresi svake godine u različitim zemljama svijeta. U Zagrebu se 12. svjetski kongres održao 1988. godine, 2016. inter-kongres u Dubrovniku, a 2020. godine kongres je trebao biti održan u Šibeniku, no odgođen je te je održan u ožujku 2021. kao prvi IUAES-ov kongres organiziran u potpunosti online. Institut za antropologiju u Zagrebu bio je domaćin kongresa na kojem je bilo 470 sudionika iz 54 države, a obuhvatio je 5 plenarnih predavanja, 351 izlaganje u 57 tematskih panela te 11 etnografskih filmova.

Znanstvena savjetnica dr. sc. Caroline Hornstein Tomić organizirala je zajedno s Remusom Gabrielom Anghelom (Institut za istraživanje nacionalnih manjina, Rumunjska) panel „Capitalizing Return. Remigrants and Transnational Networks as Significant Actors of Change“ s devet prezentacija znanstvenih istraživača iz Litve, Ujedinjenog Kraljevstva, Poljske, Rumunjske i Hrvatske. Dr. sc. Caroline Hornstein Tomić sudjelovala je (zajedno s Dorom Bagić i Majom Kurilić) s dvjema prezentacijama o trenutačnim istraživanjima o remigraciji i digitalnim nomadima u Hrvatskoj.

Dr. sc. Caroline Hornstein Tomić

Također provjeri

Objavljen 33. broj časopisa PILAR

Iz tiska je izašao 33. broj Časopisa za društvene i humanističke studije PILAR. Broj donosi… Pročitaj više o Objavljen 33. broj časopisa PILAR