Nova perspektiva za beskućništvo

U razdoblju od 28. listopada 2020. do 28. listopada 2023. godine Institut društvenih znanosti Ivo Pilar sudjeluje u ESF-projektu „Nova perspektiva za beskućništvo“. Voditeljica Pilarove dionice je dr. sc. Lynette Šikić Mićanović

Cilj projekta je unaprijediti suradnju i potaknuti umrežavanje organizacija civilnog društva (OCD), jedinica lokalne i regionalne samouprave te visokoobrazovnih i znanstvenih institucija s ciljem razvoja smjernica javnih politika utemeljenih na dokazima koji će omogućiti povećanje socijalne uključenosti beskućnika u RH-a. Aktivnosti projekta će osigurati kvalitetnije međusobno razumijevanje navedenih organizacija i stvarati uvjete za razmjenu pogleda, iskustva i mišljenja uključenih iz navedenih sektora: civilni, javni, znanstveni te će osigurati i perspektivu krajnjih korisnika – beskućnika.

Projekt provodi Hrvatska mreža za beskućnike u suradnji s partnerima: Udruga Most; Rehabilitacijski centar za stres i traumu; Hrvatska mreža protiv siromaštva; OAZA – Udruga za beskućnike i socijalno ugrožene osobe; Hrvatska udruga socijalnih radnika; CERANEO – Centar za razvoj neprofitnih organizacija; Institut za razvoj tržišta rada; Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu i Institut društvenih znanosti Ivo Pilar.

Projekti Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar

Također provjeri

Hrvatska zajednica u Sloveniji: započela provedba terenskog istraživanja, 7. 11. 2022.

Dr. sc. Rebeka Mesarić Žabčić, voditeljica projekta “Hrvatska zajednica u Republici Sloveniji: između asimilacije, integracije… Pročitaj više o Hrvatska zajednica u Sloveniji: započela provedba terenskog istraživanja, 7. 11. 2022.