Projekt GENMOD: Organiziran javni skup „Mješovite metode u relacijskoj sociologiji roda – O integraciji kvantitativnih i kvalitativnih metoda u projektu GENMOD“, 10. 12. 2020.

Voditeljica i članovi projekta GENMOD “Relacijski rodni identiteti u Hrvatskoj: modernizacijske i razvojne perspektive” (HRZZ-IP-2016-06-6010) održali su 10. prosinca 2020. javni skup na kojem su prikazani rezultati i način integracije kvalitativnih i kvantitativnih analiza na projektu GENMOD.Poziv s podatcima o skupu

Javni skup s naslovom Mješovite metode u relacijskoj sociologiji roda – O integraciji kvantitativnih i kvalitativnih metoda u projektu GENMOD organiziran je u suradnji s Odjelom za sociologiju Sveučilišta u Zadru i Hrvatskim sociološkim društvom – podružnicom Split. Zbog epidemiološke situacije uzrokovane pandemijom COVID-19, skup je održan on-line (preko Zoom platforme). Ovakav način prezentacije i suradnja s navedenim suorganizatorima omogućili su dosezanje znanstvene, studentske i stručne publike od ukupno 45 sudionika/ca.

Nakon uvodnih obraćanja dr. sc. Svena Marcelića (u ime Odjela sociologije Sveučilišta u Zadru i u svojstvu moderatora skupa) te dr. sc. Marije Lončar (u ime splitske podružnice Hrvatskog sociološkog društva), predavanja s raspravama održali su voditeljica projekta GENMOD dr. sc. Inga Tomić-Koludrović te članovi projektnog tima mr. sc. Mirko Petrić, Augustin Derado, mag. soc., dr. sc. Ivan Puzek i dr. sc. Željka Zdravković.

U izlaganjima na javnom skupu predstavljeni su i raspravljeni teorijski temelji istraživanja roda i modernizacije u projektu GENMOD te načini primjene relacijskog pristupa rodnim istraživanjima u kontekstu mješovitih metoda. Nakon uvodnih razmatranja o postupcima triangulacije u nacrtu istraživanja i analizama, prikazane su kompleksne kvantitativne i kvalitativne obrade podataka na projektu GENMOD te različite strategije njihove integracije.

Istraživanje na temelju kojega je nastalo predavanje provedeno je u okviru projekta „Relacijski rodni identiteti u Hrvatskoj: modernizacijske i razvojne perspektive“ koji podržava Hrvatska zaklada za znanost (HRZZ-IP-2016-6-6010). Cilj projekta GENMOD je istražiti rodne identitete muškaraca i žena u post-tranzicijskoj Hrvatskoj s motrišta novijih teorija modernizacije i teorija razvoja. Projekt se temelji na postavci da se modernizacijske i razvojne sposobnosti pojedinog društva mogu procijeniti analizom rodnih odnosa.

Projekt GENMOD

Također provjeri

Projekt TEEN-WELL: Dobrobit adolescenata u ključnim kontekstima

Projekt Dobrobit adolescenata u ključnim kontekstima (TEEN-WELL) izvodi se u Institutu društvenih znanosti Ivo Pilar… Pročitaj više o Projekt TEEN-WELL: Dobrobit adolescenata u ključnim kontekstima