Okrugli stol “Vukovarska bitka u kontekstu obrane Republike Hrvatske”, 6. 10. 2020.

U okviru već tradicionalne suradnje s HVU “Dr. Franjo Tuđman” u izvođenju nastavnog programa polaznicima Ratne škole “Ban Josip Jelačić”, djelatnici Područnoga centra Instituta Pilar u Vukovaru sudjelovali su na Okruglom stolu “Vukovarska bitka u kontekstu obrane Republike Hrvatske”

Prije rasprave u kojoj su sudjelovali polaznici XXIII naraštaja Ratne škole iz Hrvatske, Crne Gore, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Sjeverne Makedonije, predvođeni načelnikom brigadirom Mijom Kožićem i brigadirom dr. sc. Marinkom Lozančićem, dr. sc. Dražen Živić održao je predavanje “Ratna i poslijeratna demografija Istočne Hrvatske i Vukovara, dok su dr. sc. Mateo Žanić i dr. sc. Ivana Bendra prezentirali temu “Ratna razaranja, materijalna šteta i kulturocid u Vukovaru 1991.”. Okrugli stol je održan 6. listopada 2020. u prostorijama Memorijalnog centra Domovinskog rata Vukovar.

Područni centar Vukovar

Također provjeri

Istraživački posjet dr. sc. Johna Paula Newmana sa Sveučilišta Maynooth (Irska) Institutu Pilar, 18.-24. 3. 2024.

Od 18.-24. ožujka 2024. na Institutu društvenih znanosti Ivo Pilar u istraživačkom posjetu boravio je… Pročitaj više o Istraživački posjet dr. sc. Johna Paula Newmana sa Sveučilišta Maynooth (Irska) Institutu Pilar, 18.-24. 3. 2024.