Dr. sc. Neven Duvnjak: In memoriam

U ponedjeljak 2. ožujka 2020. u 56. godini života zauvijek nas je napustio dragi kolega i prijatelj dr. sc. Neven Duvnjak.

Neven Duvnjak, sociolog, viši znanstveni suradnik u Institutu društvenih znanosti Ivo Pilar (Područni centar Split), rođen je 1964. godine u Zagrebu. Jednopredmetni studij sociologije završio je na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 1990. Na istom odsjeku magistrirao je 2001. godine s temom Katolička Crkva u Hrvatskoj i problem pravednog socijalnog poretka pod mentorstvom prof. dr. sc. Vjekoslava Mikecina. Na Sveučilištu u Zadru upisuje poslijediplomski znanstveni studij Kultura i društvo, a doktorira 2007. obranivši disertaciju Sociološki aspekti prehrane u urbanom kontekstu: od predmoderne prema postmoderni pod mentorstvom prof. dr. sc. Anči Leburić. Tijekom 1995. i 1996. Boravio je na Columbia University, City of New York, završivši program Religijske slobode i ljudska prava. U Institutu Ivo Pilar radio je od 1992. godine. Bavio se znanstvenoistraživačkim radom na području sociologije religije, sociologije hrane i prehrane te sociologije kulture. Surađivao je u znanstvenim projektima i na međunarodnim i domaćim znanstvenim skupovima, a od 2008. do 2016. u nastavničkom zvanju docenta predavao je kolegije Uvod u sociologiju i Sociologiju kulture na Umjetničkoj akademiji Sveučilišta u Splitu.

Područni centar Split

Također provjeri

Predstavljanje platforme „Put karijere“ na 2. konferenciji školskih psihologa – „Horizonti snage“

Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu (29. 2. – 1. 3. 2024.) održana je 2. konferencija… Pročitaj više o Predstavljanje platforme „Put karijere“ na 2. konferenciji školskih psihologa – „Horizonti snage“