Znanstvenici Instituta na završnom sastanku i konferenciji EU Obzor2020 ECDP Projekta u Bruxellesu, 28.-29. 11. 2019.

Dr. sc. Toni Babarović, dr. sc. Andreja Brajša Žganec i dr. sc. Renata Franc sudjelovali su na završnom sastanku i konferenciji EU Obzor2020 Projekta razvoja kohortnog istraživanja (The European Cohort Development Project – ECDP) 28. i 29. studenoga 2019. u Bruxellesu.
O projektu

Znanstvenici Instituta na završnom sastanku i konferenciji EU Obzor2020 ECDP Projekta u Bruxellesu, 28.-29. studenoga 2019.

Na završnoj konferenciji projekta EuroCohort: Odrastati u Europi (Growing Up in Europe) donositeljima javnih politika na europskoj i nacionalnim razinama predstavljene su pripreme obavljene za provedbu europskoga longitudinalnog istraživanja Growing Up in Europe. Plenarni predavači Dominic Richardson (UNICEF), Jana Hainsworth (Eurochild) i Dominik Sobczak (ESFRI, Europska komisija) istaknuli su ograničenja postojećih podataka o dobrobiti djece i mladih, važnost kvalitetnih i longitudinalnih podataka za utemeljene javne politike, potrebu za longitudinalnim krosnacionalnim europskim podacima o dobrobiti djece i mladih te mogućnostima da istraživanje Odrastati u Europi postane jedna od europskih istraživačkih infrastruktura.

Projekt ECDP usmjeren je na razvoj modela nove europske istraživačke infrastrukture za koordinaciju i provedbu budućeg velikog europskog kohortnog 25-godišnjeg longitudinalnog istraživanja o dobrobiti djece i mladih pod nazivom EuroCohort Growing up in Europe. Koordinator projekta je dr. sc. Gary Pollock (Sveučilište Manchester Metropolitan, UK), a u projektu sudjeluje 16 partnera https://www.eurocohort.eu
Animacija o projektu dostupna je na https://www.youtube.com/watch?v=if0X_HNxlZM&feature=youtu.be
O tome zašto je sudjelovanje u budućem longitudinalnom istraživanju Odrastati u Europi važno za Hrvatsku v. na https://www.youtube.com/watch?v=PmTOcIk4THo

Institut Pilar u Projektu razvoja kohortnog istraživanja – ECDP

Također provjeri

Sporazum o suradnji Instituta Pilar s Gradskim muzejom Korčula; Korčula, 8.-9. 4. 2024.

Institut društvenih znanosti Ivo Pilar i Gradski muzej Korčula sklopili su u gradu Korčuli 8.… Pročitaj više o Sporazum o suradnji Instituta Pilar s Gradskim muzejom Korčula; Korčula, 8.-9. 4. 2024.