Predstavljanje knjige STEM DAROVITI I TALENTIRANI UČENICI; Zagreb, 29. 11. 2019.

Nakladnička kuća Alfa i Društvo hrvatskih književnika organizirali su predstavljanje knjige STEM DAROVITI I TALENTIRANI UČENICI koje se održalo 29. studenog 2019. u Društvu hrvatskih književnika, Trg bana Jelačića 7/1, Zagreb.Pozivnica

Pozivnica za predstavljanje knjige STEM DAROVITI I TALENTIRANI UČENICI; Zagreb, 29. studenoga 2019.

O knjizi su govorili: prof. dr. sc. Željko Holjevac, Institut društvenih znanosti Ivo Pilar, ravnatelj; izv. prof. dr. sc. Predrag Pale, Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu (recenzent); prof. dr. sc. Josip Burušić i Vesna Šerepac (urednici); prof. dr. sc. Josip Burušić, doc. dr. sc. Marija Šakić Velić, doc. dr. sc. Dubravka Glasnović Gracin, dr. sc. Tomislav Jagušt, mr. sc. Olgica Martinis, izv. prof. dr. sc. Toni Babarović i mag. Mirta Blažev (autori).

O knjizi

Knjiga STEM daroviti i talentirani učenici jedinstven je doprinos znanstvenom i stručnom unaprjeđenju područja rada s darovitim učenicima u obrazovnom sustavu. Temelji se na istraživačkom iskustvu u STEM području koje su znanstvenici predvođeni prof. dr. sc. Josipom Burušićem stekli kroz nekoliko sveobuhvatnih istraživačkih projekata financiranih sredstvima Europskoga socijalnog fonda odnosno Hrvatske zaklade za znanost. U istraživačkom radu ostvarena je odlična suradnja znanstvenika Instituta Pilar sa znanstvenicima međunarodnih sveučilišta ali i uglednih hrvatskih fakulteta i ustanova kao što su Učiteljski fakultet u Zagrebu, Fakultet elektrotehnike i računarstva, Agencija za odgoj i obrazovanje te s predstavnicima i nositeljima nacionalnih i lokalnih obrazovnih politika. Rad s darovitim učenicima u većini obrazovnih sustava u svijetu predstavlja osobit izazov, što posebice dolazi do izražaja kada je riječ o STEM području. Osmišljeni i znanstveno testirani model identifikacije STEM darovitih i talentiranih učenika, osmišljeni i detaljno prikazani pristupi i metode nastavnog rada te osmišljeni model profesionalnog usmjeravanja STEM darovitih i talentiranih učenika daju ovoj knjizi posebnu vrijednost. Obrazovni sustav, brojni učitelji, stručni suradnici, roditelji i učenici pronaći će u knjizi korisne informacije čija je osobita vrijednost u sagledavanju perspektiva i mogućnosti implementacije osmišljenih modela i aktivnosti identifikacije i rada s darovitim učenicima u obrazovnom sustavu Republike Hrvatske.

Projekt JOBSTEM

Također provjeri

Tribina „Sportska infrastruktura grada Zagreba: jučer, danas, sutra“; Zagreb, 25. 3. 2024.

Tribina „Sportska infrastruktura grada Zagreba: jučer, danas, sutra“ održana je 25. ožujka 2024. u Multimedijalnoj… Pročitaj više o Tribina „Sportska infrastruktura grada Zagreba: jučer, danas, sutra“; Zagreb, 25. 3. 2024.