Dr. sc. Caroline Hornstein Tomić na NECE konferenciji “Confronting inequalities! The role of Citizenship Education”; Glasgow, 24.-27. 10. 2019.

Dr. sc. Caroline Hornstein Tomić, znanstvena savjetnica Instituta Ivo Pilar sudjelovala je na godišnjoj konferenciji internacionalnog NECE programa (Networking European Citizenship Education), koja se održala u Glasgowu od 24.-27. listopada 2019. Konferencija je održana uoči Brexita i njegovog učinka na Ujedinjeno Kraljevstvo, NECE 2019 se fokusirala na temu Confronting Inequalities! The Role of Citizenship Education.Program konferencije

Članica NECE savjetodavnog odbora dr. sc. Caroline Hornstein Tomić moderirala je inicijalni panel “How does Citizenship Education affect Inequality”. Također, sudjelovala je na panelu “It’s the Economy, stupid! – No, It’s something else” te “The Rise of Illiberalism and Populism in Post 89/91 Eastern Europe” na kojem se raspravljalo o ulozi ekonomskih i socijalnih razlika između “Zapadne” i “Istočne” Europe i (socijalnim) nejednakostima kao glavnom uzroku nezadovoljstva i populizma u postsocijalističkoj transformaciji društva zajedno s drugim sudionicima iz Poljske, Ukrajine i Bugarske. Ujedno je sazvala je moderirala radionicu “Bridging Social Inequalities in Youth Access to Learning and Employment” zajedno sa sudionicima inicijativa iz Škotske, Južne Italije, Egipta i Hrvatske. Sudionici su razmijenili svoja iskustva u borbi s nezaposlenošću mladih i kako voditi te podržavati mlade ljude na njihovom putu k samoodrživom i aktivnom građanstvu u lokalnim zajednicama.

Dr. sc. Caroline Hornstein Tomić

Također provjeri

Projekt CROIDENT: Boka – izvor brojnih istraživanja dr. sc. Domagoja Vidovića, 11. 4. 2024.

U Domu kulture “Josip Marković” u Donjoj Lastvi 11. travnja 2024. jezikoslovac i onomastičar dr.… Pročitaj više o Projekt CROIDENT: Boka – izvor brojnih istraživanja dr. sc. Domagoja Vidovića, 11. 4. 2024.