Tribina: ĆIRILICA I TRANZICIJSKA PRAVDA U VUKOVARU, 21. 5. 2019.

Institut društvenih znanosti Ivo Pilar – Područni centar Vukovar u sklopu ciklusa tribina/javnih predavanja pod nazivom ZNANSTVENI UTORAK U INSTITUTU PILAR organizirao je predavanje dr. sc. Sandre Cvikić na temu ĆIRILICA I TRANZICIJSKA PRAVDA U VUKOVARU koje se održalo 21. svibnja 2019. u Područnom centru Instituta Pilar u Vukovaru.Pozivnica

Pozivnica za tribinu/javno predavanje dr. sc. Sandre Cvikić ĆIRILICA I TRANZICIJSKA PRAVDA U VUKOVARU; Vukovar, 21. svibnja 2019.

Dr. sc. Sandra Cvikić završila je dodiplomski studij engleske književnosti i sociologije u Kanadi te interdisciplinarni magisterij suvremenih europskih studija u Velikoj Britaniji. Doktorirala je 2016. na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu s temom „Vukovar u drugoj polovici 20. stoljeća: društveni uzroci nasilja“. Od 2008. radi u Područnom centru Instituta Pilar u Vukovaru. Područje njezinog znanstvenog interesa su hrvatska modernizacija, nacionalni identitet i nacionalizam u kontekstu Vukovara 1991. godine, Domovinski rat, eurointegracijski proces RH te kvalitativne metodologije društvenih istraživanja i utemeljena teorija. Objavila je više radova u znanstvenim časopisima i zbornicima radova.

Područni centar Vukovar

Također provjeri

Projekt MOTIKA predstavljen na skupu Osnaživanje potencijala za preventivne aktivnosti u zajednici; Osijek, 8.-10. 2. 2024.

Članovi istraživačke grupe prof. dr. sc. Ana Belajdžić (Filozofski fakultet Sveučilišta u Osijeku), prof. dr.… Pročitaj više o Projekt MOTIKA predstavljen na skupu Osnaživanje potencijala za preventivne aktivnosti u zajednici; Osijek, 8.-10. 2. 2024.