OKRUGLI STOL: Vukovarska bitka u kontekstu obrane Republike Hrvatske; Vukovar, 23. 10. 2018.

Polaznici 21. naraštaja Ratne škole “Ban Josip Jelačić” Hrvatskog vojnog učilišta “Dr. Franjo Tuđman”, među kojima su bili visoki vojni i policijski časnici iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Makedonije, u sklopu svojeg redovitog i tradicionalnog studijskog putovanja u Slavoniju i Baranju, posjetili su Područni centar Instituta Pilar u Vukovaru, gdje su u programu imali središnju aktivnost ovogodišnjeg posjeta hrvatskom istoku − okrugli stol na temu “Vukovarska bitka u kontekstu obrane Republike Hrvatske”. − Iz medija

Polaznici Ratne škole na studijskom putovanju u Slavoniji, 23.-24. listopada 2018.

Na okruglom stolu su govorili dr. sc. Dražen Živić (Ratna i poslijeratna demografija Istočne Hrvatske i Vukovara) te dr. sc. Mateo Žanić i dr. sc. Ivana Bendra (Ratna razaranja, materijalna šteta i kulturocid u Vukovaru 1991. godine). Uvodno slovo održao je brigadir dr. sc. Marinko Lozančić koji je ujedno moderirao raspravu koja je uslijedila nakon uvodnih predavanja.


Iz medija

− MORH: Polaznici Ratne škole na studijskom putovanju u Slavoniji, 26. listopada 2018.

Područni centar Vukovar

Također provjeri

Dr. sc. Ljiljana Dobrovšak na 30. Međunarodnom znanstvenom skupu „Nijemci i Austrijanci u hrvatskom kulturnom krugu“; Osijek, 11-13. 11. 2022.

Na već tradicionalnom međunarodnom znanstvenom skupu „Nijemci i Austrijanci u hrvatskom kulturnom krugu“ koji se… Pročitaj više o Dr. sc. Ljiljana Dobrovšak na 30. Međunarodnom znanstvenom skupu „Nijemci i Austrijanci u hrvatskom kulturnom krugu“; Osijek, 11-13. 11. 2022.