Dr. sc. Ivan Markešić: Razgovor o religijskim podjelama u društvu

Portal Telegram 23. lipnja 2018. objavljuje razgovor Mladena Pleše s dr. sc. Ivanom Markešićem pod naslovom “U trenutku sve težih religijskih podjela u društvu, činilo nam se  važnim sjesti s najvećim autoritetom na tom području”.Razgovor

– TELEGRAM: U trenutku sve težih religijskih podjela u društvu, činilo nam se važnim sjesti s najvećim autoritetom na tom području, 23. lipnja 2018.

“Markešić bez kalkuliranja upozorava što je po njemu dobro za društvo i pojedinca, a što loše, što je u skladu s moralom, a što je protivno poimanju morala, ma koliko to bilo nacionalno ili religijski primamljivo. Zbog svega toga Ivan Markešić, znanstveni savjetnik i redovni profesor u trajnome zvanju na Institutu društvenih znanosti Ivo Pilar u Zagrebu, dugo se dvoumio ima li uopće smisla intervjuom u Telegramu ponovno izaći na političku vjetrometinu te se naći na udaru onih koji se ne slažu s njegovom stajalištima, a koji svoja neslaganja ne potkrepljuju argumentima i činjenicama”

Također provjeri

Obnovljena zgrada Instituta Pilar na Festivalu svjetla 2024.

U sklopu Festivala svjetla (Zagreb, 20. – 24. ožujka 2024.) za jednu od 24 svjetlosne… Pročitaj više o Obnovljena zgrada Instituta Pilar na Festivalu svjetla 2024.