Dr. sc. Benjamin Perasović: “Sport i društvo u suvremenoj Hrvatskoj”

Znanstveni savjetnik dr. sc. Benjamin Perasović sudjelovao je kao predavač na Master tečaju Hrvatskog rukometnog saveza (HRS) i Europske rukometne federacije (EHF) koji se održavao u Zagrebu od 23. do 29. listopada 2017.

Masters HRS-a s

Predavanja dr. sc. Benjamina Perasovića na Master tečaju HRS-a i EHF-a; Zagreb, 23.-29. listopada 2017.

Prvi dio tečaja bio je posvećen općim predmetima iz sporta: Psihologije sporta, Fiziologije sporta, Anatomija, Sociologija sporta, Uloga rukometnog trenera u rukometu, Menadžment u sportu. Na Master tečaj u Hrvatskoj prijavilo se 52 trenera i trenerice iz Hrvatske, Slovenije, Srbije i Makedonije. Cilj HRS-a bio je da se rukometni treneri dodatno educiraju. Kolega Perasović održao je predavanja iz područja sociologije sporta pod naslovom “Sport i društvo u suvremenoj Hrvatskoj”. Među sudionicima Master tečaja u Zagrebu su eminentni i iskusni rukometni treneri s vrhunskim karijerama:  Goran Perkovac, Željko Babić, Hrvoje Horvat, Vlado Šola, Slavko Goluža, Boris Dvoršek, Goran Mrđen, Uroš Bregar, Mirza Šarić i mnogi drugi. Nakon završetka Master tečaja svi su treneri dobili najvišu licencu za rad u rukometu u Europi – EHF ‘PRO licencu’.

>>> OSNOVANA SEKCIJA ZA SOCIOLOGIJU SPORTA HSD-a

 

Također provjeri

Objavljen 158. broj časopisa DRUŠTVENA ISTRAŽIVANJA

Iz tiska je izašao 158. netematski broj časopisa Društvena istraživanja (4/2022). Broj donosi 8 izvornih… Pročitaj više o Objavljen 158. broj časopisa DRUŠTVENA ISTRAŽIVANJA