Sastanak sudionika H2020 projekta PROMISE u Zagrebu, 28.-29. rujna 2017.

Dana 28. i 29. rujna 2017. u Zagrebu su se u organizaciji Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar i koordinatora međunarodnog znanstvenog H2020 projekta PROMISE – Promicanje uključenosti i društvenog sudjelovanja mladih: mogućnosti i izazovi za “konfliktne” mlade u europskim zemljama (PROMoting youth Involvement and Social Engagement: opportunities and challenges for „conflicted“ young people across Europe) održali sastanci i radionice istraživačkih timova koji se bave etnografskim istraživanjem mladih. – Web stranica projekta | Projekt na društvenim mrežama

Sastanak sudionika H2020 projekta PROMISE u Zagrebu, 28.-29. rujna 2017.

Timovi su prezentirali do sada obavljene zadaće i usuglasili i definirali individualnu i klastersku provedbu analize prikupljenih podataka. Zbog brojnosti etnografskih istraživanja koja su u tijeku (više od dvadeset) predstavljanje se događalo u dvije paralelne sesije. Osim rasprave o trenutačnom stanju istraživačkih dionica i dogovora o fazi koja slijedi (primjerice o dijelovima zajedničkog kodnog stabla), održan je sastanak etičkog povjerenstva projekta na kojem su istraživači iznosili probleme s kojima se susreću u uvijek osjetljivom području istraživanja i rada s mladim ljudima.

Kao domaćini skupa, osim sudjelovanja u znanstvenoistraživačkom dijelu, potrudili smo se gostima osigurati i raznolike gastronomske užitke, a sudeći po komentarima, u tome smo potpunosti smo u uspjeli.

(B. Perasović)
 
>>> Projekt PROMISE

>>> Projekt PROMISE: 2. sastanak konzorcija EU HORIZON 2020

>>> PROMISE: Osnivanje “Nacionalne mreže za javne politike i rad s mladima”

>>> PROMISE: Evaluacija prve godine projekta u Bruxellesu, 3. 7. 2017.

>>> Dr. sc. B. Perasović i dr. sc. M. Mustapić na konferenciji u Sloveniji, 21.-23. 9 2017.

 

Također provjeri

Znanstvenici Instituta Pilar na 30. znanstvenom skupu Empirical Studies in Psychology; Beograd, 31. 3. – 2. 4 2023.

Znanstvenici Instituta Pilar sudjelovali su trima izlaganjima i dvama posterima na 30. znanstvenom skupu Empirical… Pročitaj više o Znanstvenici Instituta Pilar na 30. znanstvenom skupu Empirical Studies in Psychology; Beograd, 31. 3. – 2. 4 2023.