PROMISE: Osnivanje “Nacionalne mreže za javne politike i rad s mladima”

U okviru projekta PROMISE (“Promicanje uključenosti i društvenog sudjelovanja mladih: mogućnosti i izazovi za ‘konfliktne’ mlade u zemljama Europe”), koji je financiran unutar programa Europske Unije za istraživanje i inovacije Obzor 2020 (Horizon 2020) održan je 20. travnja 2017. prvi sastanak Nacionalne mreže stručnjaka za javne politike i rad s mladima

   

Osnivački sastanak “Nacionalne mreže stručnjaka za javne politike i rad s mladima”; Zagreb, 20. travnja 2017.

Savjetodavno tijelo Nacionalne mreže čine stručnjaci iz sljedećih institucija i organizacija: Karlo Kralj (Mreža mladih Hrvatske), Ante Škrobica (Koordinacija gradskih savjeta mladih Republike Hrvatske), Sara Medved (Savjet mladih Grada Zagreba), Darko Čop (Infozona), Cvijeta Senta (Centar za mirovne studije), Vlatka Baretić (Gimnazija Lucijana Vranjanina u Zagrebu), Nikica Hamer-Vidmar (Ministarstvo pravosuđa), mr. sc. Marko Kovačić (Institut za društvena istraživanja u Zagrebu), dr. sc. Sunčica Bartoluci (Kineziološki fakultet u Zagrebu), dr. sc. Andreja Brajša-Žganec (Institut društvenih znanosti Ivo Pilar), dr. sc. Drazen Šimleša (Institut društvenih znanosti Ivo Pilar). 

  Nacionalna mreža će kao savjetodavno tijelo nacionalnog tima projekta usmjeravati provođenje istraživanja s mladima, pomagati članovima hrvatskog istraživačkog tima u prepoznavanju mogućih implikacija nalaza istraživanja za javne politike i rad s mladima te upoznavanju odgovornih za javne politike, stručnjaka koji rade s mladima i same mlade s rezultatima projekta, ukratko usmjeravati i olakšavati diseminaciju poruka i rezultata istraživanja i prijenos znanja do javnih politika i prakse rada s mladima.

 

 

>>> Projekt PROMISE

Također provjeri

Dr. sc. Ines Sučić na 17. tjednu psihologije u zatvorskom sustavu i probaciji, 19.-25. 2. 2024.

Dr. sc. Ines Sučić je u povodu obilježavanja Tjedna psihologije u Hrvatskoj (19. – 25.… Pročitaj više o Dr. sc. Ines Sučić na 17. tjednu psihologije u zatvorskom sustavu i probaciji, 19.-25. 2. 2024.