Istraživanje: PODJELA POSLOVA U KUĆANSTVU

Mediji su protekih dana opširno izvještavali o “istraživanju Instituta Ivo Pilar” o podjeli poslova u kućanstvu. Riječ je o dijelu rezultata prezentiranih na VI. Nacionalnom kongresu Hrvatskog sociološkog društva održanom 7. i 8. travnja 2017. u Zagrebu, a dobivenih u okviru projekta “Životne strategije i strategije preživljavanja kućanstava i pojedinaca u društvima jugoistočne Europe u vremenu krize” (SCOPES 152626), što ga je u Hrvatskoj vodila Inga Tomić-Koludrović. – Iz medija

 

Iz medija

– Jutarnji list: VELIKO ISTRAŽIVANJE RUŠI CIJELI NIZ VELIKIH DRUŠTVENIH MITOVA Ne, u krivu ste! U Hrvatskoj uopće ne buja tradicionalizacija obitelji. Baš suprotno…, 9. travnja 2017.

– 24 sata: Novo doba: Hrvati peru rublje, čiste, kuhaju i brinu se za djecu, 12. travnja 2017.

– JutarnjiLife: ANTE I ANTONIO, HRVATSKI FRAJERI BUDUĆNOSTI Sa svojim suprugama dijele kućanske poslove: ‘Čistimo, kuhamo i brinemo se o djeci, ali nismo papučari’, 14. travnja 2017.

– RTL: Direkt – Sezona 1, Epizoda 408, 10. travnja 2017.

 
>>> Projekt:  Life-Strategies and Survival Strategies of Households and Individuals in South-East European Societies in the Times of Crisis (SCOPES)

>>> Područni centar Split

Također provjeri

Projekt „Budi STEMpatičan“ finalist natječaja za najbolji županijski EU projekt

Virovitičko-podravska županija je prva županija u Hrvatskoj koja u suradnji s Institutom Ivo Pilar, provela… Pročitaj više o Projekt „Budi STEMpatičan“ finalist natječaja za najbolji županijski EU projekt