Voditelj JOBSTEM projekta dr. sc. J. Burušić s Predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović

Predsjednica Republike Hrvatske gospođa Kolinda Grabar Kitarović primila je na radni sastanak znanstvenog savjetnika Instituta Pilar prof. dr. sc. Josipa Burušića, voditelja JOBSTEM projekta. JOBSTEM projekt istraživački je projekt Instituta koji financira Hrvatska zaklada za znanost, punog naziva “Profesionalne aspiracije prema STEM zanimanjima tijekom osnovne škole” i okuplja značajan istraživački tim iz četiri zemlje

DSC 3467 s DSC 3470 s

Voditelja JOBSTEM projekta dr. sc. Josip Burušić s Predsjednicom Republike Hrvatske Kolindom Grabar Kitarović

Voditelj projekta ukratko je predstavio istraživačke aktivnosti koje se poduzimaju u STEM području te iznio Predsjednici neke istraživačke spoznaje o stanju u hrvatskom obrazovnom sustavu danas. Predsjednica Grabar Kitarović pokazala je veliko zanimanje za pitanja i izazove obrazovanja, a posebice je izdvojila važnost STEM područja. U tom svjetlu, tijekom razgovora su se otvorila i pitanja mogućih budućih aktivnosti, gdje se posebice u STEM području otvaraju brojne mogućnosti. O sličnim aktivnostima, za koje su značajno zanimanje pokazale i ugledne istraživačke ustanove i sveučilišta u Hrvatskoj ali u svijetu, također je bilo riječi tijekom razgovora.

>>> Projekt JOBSTEM Profesionalne aspiracije prema STEM zanimanjima

 

Također provjeri

Maja Kućar: “Inteligencija – od znanstvenog gledišta do svakodnevnih mitova”; Festival znanosti, 22.-26. 4. 2024.

Asistentica iz Područnog centra Varaždin – Maja Kućar, održala je na Festivalu znanosti predavanje pod… Pročitaj više o Maja Kućar: “Inteligencija – od znanstvenog gledišta do svakodnevnih mitova”; Festival znanosti, 22.-26. 4. 2024.