Predstavljanje zbornika SRIJEM U PRVOM SVJETSKOM RATU, 9. 6. 2016.

 

U povodu Međunarodnoga dana arhiva, 9. lipnja 2016., u Gradskom muzeju u Vukovaru (dvorac Eltz) u organizaciji Državnoga arhiva u Vukovaru i suorganizaciji Područnoga centra Instituta Pilar u Vukovaru, Filozofskog fakulteta u Osijeku, Ogranka Matice hrvatske u Vukovaru te Udruge povjesničara i baštinika zavičajne starine Slavonije, Baranje i Srijema iz Slavonskoga Broda, predstavljen je opsežan i iznimno vrijedan zbornik radova “Srijem u Prvom svjetskom ratu (1914. – 1918.)”, sa istoimenog znanstvenog skupa održanog 2015. godine. Pozivnica

 

Srijem 1 s Srijem 2 s
Srijem 0 s

Predstavljanje zbornika SRIJEM U PRVOM SVJETSKOM RATU; Vukovar 9. lipnja 2016.

Riječ je o zajedničkom projektu naprijed navedenih ustanova, institucija i udruga. Zbornik su biranim riječima predstavili g. Stjepan Prutki, ravnatelj Državnog arhiva u Vukovaru i glavni urednik Zbornika, prof. dr. sc. Ivan Balta, jedan od autora i član Uredničkog vijeća, prof. dr. sc. Josip Vrbošić, jedan od recenzentata, Vinko Juzbašić jedan od autora priloga u Zborniku, te u ime Područnoga centra Instituta Pilar u Vukovaru dr. sc. Petar Macut, koji je ujedno i član Uredničkog vijeća Zbornika. Pozdravnu riječ nazočnima uvodno su uputili gđa Marina Sekulić, pročelnica Upravnoga odjela za kulturi i turizam Grada Vukovara, gđa Ruža Marić, ravnateljica Gradskoga muzeja Vukovar i g. Božo Galić, župan Vukovarsko-srijemske županije. Uz promociju postavljena je i izložba fotografija, dokumenata i novinskih izvješća o Srijemu u Prvom svjetskom ratu, čiji su autori Petar Elez, viši arhivist iz Državnog arhiva u Vukovaru i Toni Roca kustos iz Gradskog muzeja Vukovar.

– Pozivnica za predstavljanje zbornika SRIJEM U PRVOM SVJETSKOM RATU; Vukovar, 9. lipnja 2016.

Srijem poz

>>> VUKOVAR: Međunarodni dan arhiva 2015.

 

>>> PODRUČNI CENTAR VUKOVAR

Također provjeri

Predstavljanje zbornika radova IDENTITET HRVATA BOKE KOTORSKE; Zagreb, 18. 3. 2024.

Institut društvenih znanosti Ivo Pilar u suradnji s Hrvatskim kulturnim društvom Napredak organizirao je predstavljanje… Pročitaj više o Predstavljanje zbornika radova IDENTITET HRVATA BOKE KOTORSKE; Zagreb, 18. 3. 2024.