VELEPOSLANICA IZRAELA ZINA KALAY-KLEITMAN U OSIJEKU

U Institutu društvenih znanosti Ivo Pilar u Osijeku održana je konferencija za novinare u povodu posjeta veleposlanice Države Izrael u Republici Hrvatskoj Zine Kalay-Kleitman. Tom su prigodom najavljena dva događaja koja zajedno organiziraju Veleposlanstvo Države Izrael u RH, Matica hrvatska – Ogranak Osijek te Institut za društvene djelatnosti Ivo Pilar – Područni centar Osijek: predavanje veleposlanice Zine Kalay-Kleitman o stanju na Bliskom istoku iz perspektive Izraela te otvorenje izložbe fotografija “Papa Franjo u Izraelu” – Iz medija

ZKK 1 s ZKK 2 s ZKK 3 s
ZKK 0 s

Predavanje veleposlanice Države Izrael u Republici Hrvatskoj Zine Kalay-Kleitman i otvaranje izložbe fotografija “Papa Franjo u Izraelu”; Osijek, 24. ožujka 2016.

Predavanje je održano 24. ožujka u HNK-u Osijek, a nazočili su mu uz brojne zainteresirane građane i osječki gradonačelnik gospodin Ivan Vrkić, župan prof. dr. sc. Vladimir Šišljagić, rektor Sveučilišta J. J. Strossmayera prof. dr. sc. Željko Turkalj te ministar znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šuster. Istog je dana otvorena i najavljena izložba fotografija “Papa Franjo u Izraelu”.

 
Iz medija

– Glas Slavonije: VELEPOSLANICA IZRAELA ZINA KALAY-KLEITMAN U OSIJEKU: Predavanje o Bliskom istoku i izložba fotografija „Papa Franjo u Izraelu“, 24. ožujka 2016.

– Glas Slavonije: IZRAELSKA VELEPOSLANICA UPOZORAVA: U Europi je već infiltrirano više od 400 terorista, 25. ožujka 2016.

Od kada boravim u Europi došla sam do saznanja da su ovi dosadašnji teroristički napadi samo početak. Europska unija počiva na nekoliko postulata i ako se oni ne promijene, s obzirom na zbivanja na Bliskom istoku i dolazak izbjeglica, bit će poljuljana opća sigurnost u EU, kao i cijela EU. Osim svih ljudskih prava, pravo na život temeljno je i osnovno. U Izraelu se zato i branimo – da bismo opstali. Ako je točna informacija o ovih 400 terorista, a mislim da ih ima više koji su dobro obučeni i samo čekaju trenutak da stupe u akciju, i ako EU ne promijeni svoja načela i stavi živote svojih građana na prvo mjesto, neće biti dobro – naglasila je Zina Kalay Kleitman.

>>> PODRUČNI CENTAR OSIJEK

Također provjeri

Znanstvenici Instituta Pilar na 30. znanstvenom skupu Empirical Studies in Psychology; Beograd, 31. 3. – 2. 4 2023.

Znanstvenici Instituta Pilar sudjelovali su trima izlaganjima i dvama posterima na 30. znanstvenom skupu Empirical… Pročitaj više o Znanstvenici Instituta Pilar na 30. znanstvenom skupu Empirical Studies in Psychology; Beograd, 31. 3. – 2. 4 2023.