SKUP: Bata-Borovo (1931. – 2016.): Povijesno naslijeđe i perspektive

 

U prigodi obilježavanja 85. godišnjice početka rada tvrtke Bata/Borovo u Vukovaru te 25. godišnjice osnutka Instituta Pilar, u Vukovaru je 9. i 10. lipnja 2016., u organizaciji Područnoga centra Instituta Pilar u Vukovaru i tvrtke Borovo d.d., održan veliki znanstveno-stručni skup “Bata-Borovo (1931. – 2016.): povijesno naslijeđe i perspektive”. Program skupa

 

Bata 1 s Bata 2 s Bata 3 s
Bata 0 s

Znanstveno-stručni skup BATA-BOROVO (1931. – 2016.): POVIJESNO NASLIJEĐE I PERSPEKTIVE; Vukovar, 9.-10. lipnja 2016.

Skup je okupio respektabilan broj znanstvenika i bivših djelatnika tvrtke koji su prezentirali širok aspekt tema vezan uz ocjenu gospodarskog, društvenog, demografskog, kulturnog i političkog značaja Bate/Borova za razvoj Vukovara i vukovarskog kraja. Pokrovitelji skupa bili su Ministarstvo gospodarstva Republike Hrvatske, Vukovarsko-srijemska županija i Grad Vukovar. U protokolarnom dijelu skupa nazočnima su se obratili voditelj Područnoga centra Instituta Pilar u Vukovaru i predsjednik Programskog odbora skupa prof. dr. sc. Dražen Živić, predsjednik Znanstvenoga vijeća Instituta Pilar prof. dr. sc. Nenad Pokos, predsjednik Uprave dioničnog društva Borovo d.d. Gordan Kolundžić, ekonomski savjetnik Veleposlanstva Republike Češke u Hrvatskoj Bohuslav Zavadil, pročelnica Upravnoga odjela za društvene djelatnosti Grada Vukovara Ana Živanović i župan vukovarsko-srijemski Božo Galić. Drugoga dana na skupu je sudjelovao i pozdravnu riječ uputio i pomoćnik ministra znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Srećko Tomas. Sudionici skupa osim radnoga dijela u svečanoj dvorani Hrvatskoga doma u Vukovaru, organizirano su posjetili i tvornicu Borovo kroz čije ih je radne prostore provela gđa Anica Panenić, a uvodno pozdravio predsjednik Uprave Gordan Kolundžić. Opća je ocjena sudionika da je skup bio vrlo uspješan, da su otvorene brojne mogućnosti za nastavak suradnje, osobito na publiciranju zbornika radova sa skupa, ali i istraživačkih projekata vezanih uz osmišljavanje domoljubne ekonomije.

– Pozivnica i program za skup BATA-BOROVO (1931. – 2016.): POVIJESNO NASLIJEĐE I PERSPEKTIVE; Vukovar, 9.-10. lipnja 2016.

bata-borovo poster

>>> PODRUČNI CENTAR VUKOVAR

Također provjeri

Maja Kućar: “Inteligencija – od znanstvenog gledišta do svakodnevnih mitova”; Festival znanosti, 22.-26. 4. 2024.

Asistentica iz Područnog centra Varaždin – Maja Kućar, održala je na Festivalu znanosti predavanje pod… Pročitaj više o Maja Kućar: “Inteligencija – od znanstvenog gledišta do svakodnevnih mitova”; Festival znanosti, 22.-26. 4. 2024.