KLIOFEST 2016: Predstavljanje knjige ZAGONETKA VIRDŽINE, 11. 5. 2016.

U sklopu KLIOFESTA – Trećeg festivala povijesti (Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, 11.–14. svibnja 2016.) održana je u srijedu, 11. svibnja, druga promocija knjige “Zagonetka virdžine. Etnološka i kulturnoantropološka studija” autorice dr. sc. Jelke Vince Pallua, znanstvene savjetnice u Institutu društvenih znanosti Ivo Pilar u Zagrebu. – O knjizi

Kliofest-ilustr Virdzin nasl

– KLIOFEST 2016: Predstavljanje knjige ZAGONETKA VIRDŽINE; Zagreb, 11. svibnja 2016.

Uz autoricu knjige i Mirjanu Paić-Jurinić, voditeljicu Izdavačke službe Instituta Pilar, knjigu su predstavili prof. dr. Lada Čale Feldman s Filozofskog fakulteta u Zagrebu i dr. sc. Tvrtko Zebec, znanstveni savjetnik u Institutu za etnologiju i folkloristiku u Zagrebu. Uz brojne druge akcente, posebno je istaknuta povezanost dviju znanosti – povijesti i etnologije u kontekstu posvete knjige “nevidljivicama iz povijesti”, ženama koje su je, nerijetko neprimijećeno ili nezabilježeno, i same stvarale.

 

>>> O knjizi dr. sc. Jelke Vince Pallua ZAGONETKA VIRDŽINE

 

>>> Dr. sc. Jelke Vince Pallua

 

Također provjeri

Znanstvenici Instituta Pilar na 30. znanstvenom skupu Empirical Studies in Psychology; Beograd, 31. 3. – 2. 4 2023.

Znanstvenici Instituta Pilar sudjelovali su trima izlaganjima i dvama posterima na 30. znanstvenom skupu Empirical… Pročitaj više o Znanstvenici Instituta Pilar na 30. znanstvenom skupu Empirical Studies in Psychology; Beograd, 31. 3. – 2. 4 2023.