DAN INSTITUTA 2015. U PULI

 

Dan Instituta ove je godine na njegovu 24. obljetnicu svečano i radno obilježen u Puli 26. i 27. studenog 2015. U prostorijama Područnog centra Pula, uz prigodni domjenak i kroz neformalne razgovore s djelatnicima Centra, djelatnici Instituta iz Zagreba i kolegica Bušljeta Tonković iz Područnog centra Gospić pobliže su se upoznali s djelovanjem Centra…

Dan2015 1s Dan2015 2s Dan2015 3s
Dan2015 0s

Dan Instituta na njegovu 24. obljetnicu svečano i radno obilježen je u Puli 26. i 27. studenog 2015.

Slijedio je prijam kod zamjenice pulskog gradonačelnika gospođe Elene Puh Belci (gradonačelnik se ispričao zbog nepredviđenih obveza). Zamjenica gradonačelnika istaknula je obrazovanje kao jednu od važnijih karika u radu Grada Pule te se pohvalno izrazila o Institutu Pilar kao ustanovi koja znanstvenicima i s istarskoga područja pruža potporu u znanstvenom radu. Ravnatelj Instituta prof. dr. Vlado Šakić zahvalio je na riječima dobrodošlice, istaknuo znanstvenoistraživačku orijentaciju Instituta i predložio neke nove oblike suradnje Grada i Instituta.

Voditelj pulskog Centra dr. sc. Stipan Trogrlić ukratko je predstavio rad Centra i izrazio nadu da će susret biti poticaj za konkretniju i plodniju suradnju. Dan je završio večerom u poznatom restoranu Fra Kat u Premanturi. Petak 27. studenog protekao je u posjetu Povijesnom i pomorskom muzeju Istre gdje je ravnatelj Muzeja proveo posjetitelje kroz postav i upoznao ih s osnovnom djelatnošću ustanove.

>>> PODRUČNI CENTAR PULA

Također provjeri

Potpisan Programski ugovor s Ministarstvom znanosti i obrazovanja, 28. 12. 2023.

U Ministarstvu znanosti i obrazovanja potpisani su 28. prosinca 2023. programski ugovori sa skupinom javnih… Pročitaj više o Potpisan Programski ugovor s Ministarstvom znanosti i obrazovanja, 28. 12. 2023.