SPORAZUM INSTITUTA IVO PILAR I ROMSKOG NACIONALNOG VIJEĆA

Dana 9. studenog 2015. potpisan je Sporazum o znanstvenoistraživačkoj suradnji između Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar i Romskog nacionalnog vijeća. U ime Instituta Sporazum je potpisao ravnatelj Vlado Šakić, a u ime Romskog nacionalnog vijeća David D. Orlović kao izvršni direktor

Romi 1s Romi 2s Romi 3s
Romi 0s

Potpisivanje Sporazuma o znanstvenoistraživačkoj suradnji između Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar i Romskog nacionalnog vijeća; Zagreb, 9. studenog 2015.

Osim ravnatelja Vlade Šakića sastanku su u ime Instituta prisustvovali: Ljiljana Kaliterna-Lipovčan, Ljiljana Dobrovšak, Lynette Šikić-Mićanović i Danijel Vojak. U ime Romskog nacionalnog vijeća, osim izvršnog direktora Davida D. Orlovića, nazočili su Bibijana Papo, koordinatorica projekata, Alen Beganović, projektni asistent i Denis Karić, suradnik u Uredu RNV-a.

Romsko nacionalno vijeće jedna je od značajnijih organizacija koja djeluje na ostvarivanju prava Roma u Republici Hrvatskoj, a osobito je aktivno na području zagovaranja prava Roma, praćenju provedbe politika za uključivanje Roma u Hrvatskoj, osnaživanja mladih Roma te međunarodne suradnje. Pored ostalog, Romsko nacionalno vijeće radi na jačanju društvene svijesti o stradanju Roma za vrijeme Drugog svjetskog rata kroz medijske, znanstvenoistraživačke i druge projekte.

Sporazumom je omogućena međusobna suradnju navedenih institucija u području znanstvenoistraživačke djelatnosti i provedbe znanstvenih i istraživačkih projekata u okviru zajedničkih interesa potpisnica. Znanstvenoistraživačka suradnja obuhvaća, između ostalog, suradnju u provedbi znanstvenoistraživačkih projekata, suradnju u provedbi projekata Europske unije, suradnju u području nakladničke djelatnosti i predstavljanju znanstvenih i stručnih publikacija, suradnju u organizaciji i sudjelovanju na znanstvenim i stručnim skupovima i dr.

Na sastanku se razgovaralo i o provedbi tekućeg projekta “Stradanje Roma na području Nezavisne Države Hrvatske za vrijeme Drugog svjetskog rata” koji vodi znanstveni suradnik Danijel Vojak uz podršku i suradnju s Romskim nacionalnim vijećem.

>>> PROJEKT: Stradanje Roma na području NDH za vrijeme Drugog svjetskog rata

 

Također provjeri

Dr. sc. Danijelu Vojaku Godišnja nagrada Saveza Roma u Republici Hrvatskoj “KALI SARA”, 8. 4. 2024.

Dr. sc. Danijel Vojak sudjelovao je 8. travnja 2024. na središnjoj svečanosti obilježavanja Svjetskog dana… Pročitaj više o Dr. sc. Danijelu Vojaku Godišnja nagrada Saveza Roma u Republici Hrvatskoj “KALI SARA”, 8. 4. 2024.