LEKSIKON HRVATSKOG ISELJENIŠTVA I MANJINA – Poziv čitateljima

Hrvatska matica iseljenika i Institut društvenih znanosti Ivo Pilar objavljuju on line inačicu LEKSIKONA HRVATSKOG ISELJENIŠTVA I MANJINA kao podlogu za tiskano izdanje.

Svoje primjedbe, ispravke i sugestije možete slati na adresu leksikon@pilar.hr

Klikom na sliku Leksikon se otvara za prelistavanje i pretraživanje. 

Leksikon naslovnica

 

 

Poštovani,

pred Vama se nalazi pilot-projekt on line inačice Leksikona hrvatskog iseljeništva i manjina.

Za objavljivanje on line inačice Leksikona priređeno je više od 3500 bibliografskih jedinica – natuknica koje se sastoje od biografija značajnih pojedinaca koji su djelovali i djeluju u iseljeništvu i među hrvatskim manjinama, povijesti društva ili institucija, tiskovina, pojmova, zbirnih natuknica i dr.

U on line inačicu Leksikona uvrštene su biografije istaknutih pojedinaca za koje smo imali dovoljno relevantnih podataka. Dio jednako zaslužnih osoba nije uvršten zbog nedostatka relevantnih biografskih podataka, ali njihove biografije nastojati ćemo prirediti za tiskano izdanje Leksikona. Napominjemo osim toga da zbog dužeg razdoblja u kojem je Leksikon pripreman nije bilo moguće ažurirati sve podatke, a posebno one iz biografija istaknutih pojedinaca.

Imate li relevantne podatke ili informacije koje smo propustili unijeti, molimo Vas da nam ih proslijedite kako bismo nadopunili natuknice i priredili ih za tiskano izdanje Leksikona. Primjedbe, ispravke i sugestije možete poslati na adresu Leksikona: leksikon@pilar.hr

On line inačica Leksikona hrvatskog iseljeništva i manjina bit će dostupna za pretraživanje do kraja siječnja 2016. godine.

Uredništvo

>>> LEKSIKON HRVATKOG ISELJENIŠTVA I MANJINA on line

>>> Predstavljanje LEKSIKONA HRVATSKOG ISELJENIŠTVA I MANJINA, 6. 10. 2015.

>>> LEKSIKON HRVATSKOG ISELJENIŠTVA I MANJINA – Poziv na suradnju

>>> Predstavljanje Leksikona hrvatskog iseljeništva i manjina na Hrvatskom iseljeničkom kongresu, 23.-26. lipnja 2014.

 

Također provjeri

ELABORAT: Prvi svjetski rat u kulturi sjećanja. Zaboravljena baština

U Biblioteci Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar ELABORATI objavljeno je Izvješće 2020.-2023. Ljiljane Dobrovšak i… Pročitaj više o ELABORAT: Prvi svjetski rat u kulturi sjećanja. Zaboravljena baština