ANALIZE: Do 2100. bit će nas gotovo upola manje

Glas Slavonije u broju od 26. kolovoza 2015. donosi članak pod naslovom “Po padu broja stanovnika, Hrvatska je među deset najugroženijih zemalja”. U članku je istaknuto mišljenje prof. dr. sc. Dražena Živića, voditelja Područnog centra Vukovar Intituta Ivo Pilar: “Ako ne učinimo ništa, kao proteklih 20-ak godina, to će nam se sigurno dogoditi…” – Puni tekst članka | Online članak

Katastrofalna prognoza Ujedinjenih
naroda: Hrvatska bi mogla nestati

populacija hr

Glas Slavonije: Po padu broja stanovnika, Hrvatska je među deset najugroženijih zemalja, 26. kolovoza 2015.
– www.glas-slavonije.hr: Katastrofalna prognoza Ujedinjenih naroda: Hrvatska bi mogla nestati, 26. kolovoza 2015.

“Prema riječima Dražena Živića, voditelja vukovarskog Područnog centra Instituta Ivo Pilar, pri tumačenju tih projekcija treba ipak voditi računa o tome da se one temelje isključivo na statistici i ne uključuju moguće promjene javnih politika i mjera koje se mogu poduzeti. Pa su stoga, kaže, i naglašeno restriktivnije nego što možda doista jesu. I na to se može utjecati pa ako to činimo sljedećih deset godina, sigurno da će i rezultat 2050. biti sukladno tome drukčiji. A ako ne budemo učinili ništa, kao proteklih 20-ak godina, to će nam se sigurno dogoditi…”

>>> PODRUČNI CENTAR VUKOVAR

Također provjeri

Dr. sc. Goran Milas: Kriza nas mobilizira i čini otpornijima, 31. 12. 2022.

Glas Slavonije u tiskanom i online izdanju 31. prosinca 2022. objavljuje razgovor s dr. sc.… Pročitaj više o Dr. sc. Goran Milas: Kriza nas mobilizira i čini otpornijima, 31. 12. 2022.