Transitional Justice and Genocide – Vukovar 1991 and Srebrenica 1995

U organizaciji Instituta za islamsku tradiciju Bošnjaka, u Gazi Husrev-begovoj knjižnici u Sarajevu je 12. i 13. svibnja 2015. godine održana velika međunarodna konferencija GENOCID U SREBRENICI: KA TRAJNOM SJEĆANJU.Na konferenciji su kao jedini sudionici iz Hrvatske sudjelovali dr. sc. Dražen Živić i mr. sc. Sandra Cvikić iz Područnoga centra Instituta Pilar u Vukovaru koji su imali zapažen govor o temi “In Between Transitional Justice and Genocide – Vukovar 1991 and Srebrenica 1995”

srebrenica 1s srebrenica 2s srebrenica 3s
srebrenica 0s

Međunarodna konferencija “Genocid u Srebrenici: Ka trajnom sjećanju”; Sarajevo, 12.-13. svibnja 2015.

U organizaciji Instituta za islamsku tradiciju Bošnjaka, u Gazi Husrev-begovoj knjižnici u Sarajevu je 12. i 13. svibnja 2015. godine održana velika međunarodna konferencija “Genocid u Srebrenici: Ka trajnom sjećanju”. Povod konferenciji bilo je skoro obilježavanje 20. godišnjice genocida u Srebrenici, kojega su nad Bošnjacima počinile srpske snage. Na konferenciji je sudjelovalo 26 govornika iz 10-ak država svijeta (BiH, SAD, Australija, Velika Britanija, Hrvatska, Srbija, Slovenija, Nizozemska…), znanstvenika i stručnjaka koji se bave proučavanjem rata, genocida i holokausta. Na konferenciji su kao jedini sudionici iz Hrvatske sudjelovali dr. sc. Dražen Živić i mr. sc. Sandra Cvikić iz Područnoga centra Instituta Pilar u Vukovaru koji su imali zapažen govor o temi: “In Between Transitional Justice and Genocide – Vukovar 1991 and Srebrenica 1995”.

U susretu kojega su dr. sc. Dražen Živić i mr. sc. Sandra Cvikić imali s direktoricom Instituta za islamsku tradiciju Bošnjaka dr. sc. Dževadom Šuško iskazana je obostrana spremnost za jačanjem međusobne suradnje na temama vezanim uz stradanja tijekom srbijanske oružane agresije na Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu, pri čemu počinjeni genocid nad Hrvatima u Vukovaru i Bošnjacima u Srebrenici predstavlja okosnicu te suradnje.

D. Živić

>>> PODRUČNI CENTAR VUKOVAR

Također provjeri

Mirela Crljen na konferenciji European Association of Research Managers and Administrators – EARMA; Odense, 23.-25. 4. 2024.

Mirela Crljen, stručna savjetnica u znanosti, sudjelovala je na međunarodnoj konferenciji European Association of Research… Pročitaj više o Mirela Crljen na konferenciji European Association of Research Managers and Administrators – EARMA; Odense, 23.-25. 4. 2024.