COST-ISCH Action IS1209


Institut društvenih znanosti Ivo Pilar sudjeluje u projektu Comparing European Prostitution Policies: Understanding Scales and Cultures of Governance (ProsPol) (COST-ISCH Action IS1209)

171820-33

Cilj projekta jest omogućiti razmjenu znanja u području politika prostitucije u Europi te razviti komparativne pristupe problemu. Akcija omogućava znanstvenicima koji se bave tim područjem da se povežu i razmijene iskustva i znanja, a cilj je povezati znanost s javnim politikama odnosno utjecati na javne politike u Europi. 

Projekt je započeo u travnju 2013. godine i trajat će do travnja 2017. Financira ga organizacija COST (European Cooperation in Science and Technology). U projektu sudjeluju predstavnici 24 zemlje.

Znanstvenica Instituta Pilar dr. sc. Ivana Radačić ( Ivana.Radacic@pilar.hr) članica je upravnog odbora projekta te ujedno predstavnica Republike Hrvatske u njemu.

Više informacija:  http://prospol.eu/ 

Iz medija: ISTRAŽIVANJE REGULACIJE PROSTITUCIJE
Sastanak COST akcije: POLITIKE PROSTITUCIJE; Zagreb, 19.-21. rujna 2016.
Okrugli stol: MODELI REGULACIJE PROSTITUCIJE I ISKUSTVA IZ PRAKSE; Zagreb, 8. travnja 2015.

Također provjeri

Projekt NEXTGENDERHR: Promjene rodnih odnosa u Hrvatskoj

Projekt Promjene rodnih odnosa u Hrvatskoj (NEXTGENDERHR) izvodi se u Institutu društvenih znanosti Ivo Pilar… Pročitaj više o Projekt NEXTGENDERHR: Promjene rodnih odnosa u Hrvatskoj