ANNALES 2014: Povijest ekoloških/okolišnih pokreta i razvoj ekološke misli

Institut društvenih znanosti Ivo Pilar i Društvo za hrvatsku ekonomsku povijest i ekohistoriju organizirali su znanstveni skup ANNALES PILAR 2014: POVIJEST EKOLOŠKIH/OKOLIŠNIH POKRETA I RAZVOJ EKOLOŠKE MISLI koji se održao 5. rujna 2014. godine u Zagrebu – O skupu

Ann2014 1s Ann2014 2s Ann2014 0s
Ann2014 3s

Znanstveni skup ANNALES PILAR 2014: POVIJEST EKOLOŠKIH/OKOLIŠNIH POKRETA I RAZVOJ EKOLOŠKE MISLI, Zagreb, 5. rujna 2014.

Annales 2014

14. godišnji međunarodni znanstveni skup / 14th Annual International Conference
Zagreb, Hrvatska; 5. rujna 2014. / Zagreb, Croatia; September 5th, 2014

Program skupa “Povijest ekoloških/okolišnih pokreta i razvoj ekološke misli”, Zagreb, 5. rujna 2014.
Knjižica sažetaka skupa “Povijest ekoloških/okolišnih pokreta i razvoj ekološke misli”, Zagreb, 5. rujna 2014.

 
O skupu

Riječ je o međunarodnom znanstvenom skupu koji ima za cilj okupiti istraživače/ice i članove/ice akademske zajednice iz različitih znanstvenih područja te sudionike/ice okolišnih/ekoloških pokreta iz zemlje i inozemstva koji će u svojim izlaganjima obuhvatiti sljedeća tematska područja:

• ekohistorija
• ekološki/okolišni pokreti
• razvoj socijalne ekologije
• zaštita okoliša i ljudska prava
• tradicija i održivi razvoj
• javne politike vezane za zaštitu okoliša

Svrha ovog znanstvenog skupa, koji će okupiti više od petnaest znanstvenika/ica iz Izraela, Velike Britanije, Italije, Slovenije i Hrvatske, je znanstveno promišljanje, umrežavanje i razmjena znanja i iskustva o ovoj izuzetno važnoj problematici, informiranje zainteresirane javnosti o povijesti zaštite okoliše, razvoju ekoloških/okolišnih pokreta i inicijativa te njihovu utjecaju na stvaranje i poboljšanje što efikasnijeg okolišnog zakonodavstva. Također, važno je istaknuti da je ovo prvi znanstveni skup u Hrvatskoj na kojem će se integralno govoriti o okolišnoj problematici iz perspektive različitih znanstvenih disciplina, različitih internacionalnih iskustava kao i iz perspektive osoba aktivno uključenih u okolišne/ekološke pokrete iz Hrvatske i inozemstva.

Program i knjižica sažetaka

>>> PROGRAM SKUPA / CONFERENCE PROGRAMME
>>> SAŽECI / SUMMARIES

Također provjeri

Znanstvenici Instituta Pilar na 30. znanstvenom skupu Empirical Studies in Psychology; Beograd, 31. 3. – 2. 4 2023.

Znanstvenici Instituta Pilar sudjelovali su trima izlaganjima i dvama posterima na 30. znanstvenom skupu Empirical… Pročitaj više o Znanstvenici Instituta Pilar na 30. znanstvenom skupu Empirical Studies in Psychology; Beograd, 31. 3. – 2. 4 2023.