Predstavljanje knjige Zvonimira Šeparovića HRVATSKA TUŽBA u Osijeku

 

U Klubu knjižare Nova u Osijeku, u organizaciji Područnog centra Osijek Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar, Kluba knjižare Nova i Matice hrvatske ogranak Osijek 15. ožujka 2014. predstavljena je knjiga prof. dr. sc. Zvonimira Šeparovića “Hrvatska tužba protiv Jugoslavije (Srbije i Crne Gore) pred Međunarodnim sudom pravde u Haagu”. Knjigu je 2014. godine u Zagrebu izdalo Hrvatsko žrtvoslovno društvo u biblioteci Documenta Croatica. Prije Osijeka, knjiga je bila predstavljena u Zagrebu te u Vukovaru

HrTuzba 1s HrTuzba 2s

Predstavljanje knjige Zvonimira Šeparovića “Hrvatska tužba” u Osijeku, 15. ožujka 2014.

Nakon što je predstavnik organizatora pozdravio autora, predstavljače i mnogobrojne uzvanike, knjigu su predstavili prof. dr. sc. Josip Vrbošić, redoviti profesor na Pravnom fakultetu u Osijeku, koji je u svom govoru istakao povezanost biografije autora sa sadržajem same knjige, te prof. dr. sc. Josip Jurčević, viši znanstveni suradnik u Institutu društvenih znanosti Ivo Pilar, preporučujući ovu knjigu kao udžbenik svega što bi se trebalo znati o hrvatskoj tužbi te knjizi koja se odlučno suprostavlja kulturi zaborava svega što je Hrvatska postigla tijekom Domovinskog rata.

Naposlijetku je o svojoj knjizi govorio i sam autor dr. sc. Zvonimir Šeparović, osvrćući se na početak hrvatske tužbe, za koju je prvotno on sam bio zadužen te ju je sastavio i podnio u rujnu 1999. godine. Pratio je i opisao njezin tijek te utjecaj vlasti u Hrvatskoj na tužbu sve do aktualnog trenutka u kojem se odvija sudski proces. Predstavljanje knjige zaintrigiralo je mnoge uzvanike jer se razvila poduža rasprava, nakon čega su mnogi uzvanici kupili knjigu koju im je autor rado potpisao.

Pozivnica za predstavljanje knjige Zvonimira Šeparovića “Hrvatska tužba”, Osijek, 15. ožujka 2014.

Pozivnica HrTtuzba

>>> PODRUČNI CENTAR OSIJEK

 

Također provjeri

Znanstvenici Instituta Pilar na 30. znanstvenom skupu Empirical Studies in Psychology; Beograd, 31. 3. – 2. 4 2023.

Znanstvenici Instituta Pilar sudjelovali su trima izlaganjima i dvama posterima na 30. znanstvenom skupu Empirical… Pročitaj više o Znanstvenici Instituta Pilar na 30. znanstvenom skupu Empirical Studies in Psychology; Beograd, 31. 3. – 2. 4 2023.