Predavanje T. Žigmanova “Kulturne prakse Hrvata u Vojvodini”

 

Predavanje odgođeno… – Više… 

Područni centar Instituta Ivo Pilar u Vukovaru poziva na predavanje ravnatelja Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata Tomislava Žigmanova KULTURNE PRAKSE HRVATA U VOJVODINI DANAS koje će se održati 20. svibnja (utorak) 2014., s početkom u 18 sati u Područnom centru Instituta Pilar u Vukovaru, 204. vukovarske brigade 6 (“Vila Fatma”) – O predavanju

zigmanov pozivnica

Pozivnica za predavanje Tomislava Žigmanova “Kulturne prakse Hrvata u Vojvodini”, Vukovar, 20. svibnja 2014.

 
Predavač će u uvodnom dijelu ukazati na osnovne činjenice iz povijesti Hrvata u Vojvodini, zatim iznijeti glavne demografske podatke te upozoriti na određenje pojma kulture. U središnjem dijelu predavanja bit će riječi o osnovnim značajkama kulture hrvatske zajednice, koja se u mnogo čemu razlikuje od drugih nacionalnih zajednica u Vojvodini. Na kraju, predavač će analitički prikazati kulturne prakse Hrvata u Vojvodini koje su na djelu proteklih nekoliko godina.

>>> PODRUČNI CENTAR VUKOVAR

Također provjeri

Mirela Crljen na konferenciji European Association of Research Managers and Administrators – EARMA; Odense, 23.-25. 4. 2024.

Mirela Crljen, stručna savjetnica u znanosti, sudjelovala je na međunarodnoj konferenciji European Association of Research… Pročitaj više o Mirela Crljen na konferenciji European Association of Research Managers and Administrators – EARMA; Odense, 23.-25. 4. 2024.